Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.07.17
A Noé Állatotthonban mutatták be július 13-án, csütörtökön, a Netfone Telecom friss állatvédelmi kezdeményezését, a Pettel projektet. Aki előfizet a mobilcég legújabb szolgáltatására, a nehéz sorsú állatokat segítheti rendszeres havi támogatással.

Harmincegy állatvédelmi szervezet támogatásával startol a legújabb szolgáltatás. Napjainkban az állatvédőknek sajnos egyre nehezebb a dolguk: 2023-ban sok menhelynek és alapítványnak anyagi gondokkal kell szembenézniük, az egyre zsugorodó költségvetés pedig a mentett állatok napi ellátását is veszélyezteti.

A sajtótájékoztatón Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a civil szervezetek és több mint harminc évtizedes tapasztalatuk nélkül ma Magyarországon nem lehetne állatvédelem. A mostani összefogás a felelős vállalkozók, a civilek és a celebek közös felelősségvállalása, ami remekül példázza, hogy az állatvédelem közös ügyünk.

Havi támogatás a mobil előfizetéssel

Hazánk legállatibb mobil szolgáltatója, a Netfone Telecom a környezetvédelem és az állatvilág elkötelezett támogatójaként új akciójával az állatvédelemben dolgozók mindennapjait szeretné megkönnyíteni. A Netfone új márkája, a Pettel segítségével a különböző állatvédő szervezetek folyamatos, havi jellegű támogatást kaphatnak. Az előfizetők a hamarosan induló www.pettel.hu weboldalon, a regisztráció során választhatják majd ki, hogy melyik szervezetet szeretnék támogatni a Pettel-nél töltött időszak alatt.

„Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének aktív támogatásával és közreműködésével 2023. áprilisában indítottuk el a csatlakozási pályázatot. Ennek eredményeként sikerült szerződéseket kötnünk 31 szervezettel. Az idén még legalább egyszer megnyitjuk majd a pályázási lehetőséget. Magyarországon szerencsére óriási azon tömegek száma, akik fontosnak tartják az állatvédelmet és általánosságban az állatok jólétének kérdését. Biztos vagyok benne, hogy közösen sokat segíthetünk majd a rászoruló állatokon” – árulta el Kun István, a Netfone alapító-tulajdonosa.

Schneider Kinga, szóvivő szerint több, mint 300 állatvédő szervezet van az országban, közülük azonban csak a transzparensen és felelősen működő alapítványok kerülhetnek a Pettel támogatási listájára.

Az alaptámogatás tarifacsomagtól függetlenül havonta nettó 300 Forint, ezt az összeget a havidíj minden esetben magában foglalja. A szervezetek havonta egyszeri átutalással, összesítve kapják majd meg a támogatásokat aszerint, hogy hány ügyfél választotta őket a szerződés során. Az alaptámogatáson felül az előfizetőknek lehetősége van további támogatásra is, 250, 500, 750 vagy 1000 forint értékben- ezt az extra költséget kiszámlázzák a hónap végén. Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője, valamint Xantus Barbara, Árpa Attila és Sipos Tomi az Irigy Hónaljmirigy tagja is részt vett a csütörtöki eseményen.

A rendezvény végén a vendégek Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon szóvivőjének idegenvezetésével körbesétálhatták az állatotthont is, és megismerkedhettek annak szívet melengetően cuki lakóival. Torres Daninak különösen az árva kutyusok lopták be magukat a szívébe.

Jómagam is kutyás vagyok és nagyon fontosnak tartom, hogy a felelős állattartást népszerűsítsük. Fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy ezek az élőlények tisztában vannak az érzelmeikkel, a szeretettel, elképesztő, hogy hányan nem ismerik fel, hogy ők is érző lények. Ők tisztelnek minket, nekünk is tisztelnünk kell őket” – mondta el az énekes.

Fotók (forrás: Netfone)