Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.07.15
A nyár legmelegebb hónapjában Debrecenben is a hűsítő élményekről és pezsgő fesztiválokról szól minden, no meg az évfordulókról, hiszen számos júliusi eseményt és fesztivált a jubileum jegyében rendeznek idén. A hétvégén tartják immár 55-ik alkalommal a Hortobágyi Lovasnapokat, rá egy hétre pedig a szintén jubiláló 15. Campus Fesztivált.

Ezek mellett első születésnapját ünnepli a gyerekek körében felettébb népszerű Sziget-kék tematikus park, az idén 141-ik életévébe lépő Zsuzsi Erdei Vasút fenntartásában működő gőzmozdony pedig 100-ik születésnapját. Szintén évfordulós hazánk első és legnagyobb nemzeti parkja, Hortobágy, melyről csodálatos fotók láthatók a Kölcsey Központ körfolyosóján nyílt tárlaton. És ha már kiállítás, mindenki számára ajánlott megtekinteni a Déri Múzeum új helytörténeti kiállítását, mely többek között arra keresi a választ, hogy ki a cívis, milyen a cívisváros és mit gondolnak a cívisségről és a debreceniségről az itt élő emberek.

FESZTIVÁL

Hortobágyi Lovasnapok

1965-ben volt az első, idén pedig az 55. Hortobágyi Lovasnapok kerül megrendezésre 2023. július 14. és 16. között. Az esemény az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/hortobagyi-lovasnapok

Jubileumi Campus Fesztiválra készül Debrecen

15. alkalommal rendezik meg idén a Campus Fesztivált. A jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/jubileumi-campus-fesztivalra-keszul-debrecen

Ha nyár, akkor fesztivál!

Debrecenben ugyan egész évben egymást érik a rendezvények, a népszerű fesztiválokat azonban itt is nyáron tartják. A nyári fesztiválszezont a Gourmet Fesztivál nyitotta és a Virágkarnevál zárja, a kettő között pedig többek között a Campus Fesztivál és a Debreceni Bor- és Jazznapok gondoskodik a felhőtlen nyári szórakozásról.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ha-nyar-akkor-fesztival

KIÁLLÍTÁS

“Cívisek világa” – Új állandó kiállítás nyílt a Déri Múzeumban

Ki a cívis? Milyen a cívisváros? Mit gondolnak a cívisségről és a debreceniségről az itt élő emberek? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Déri Múzeum új, “Cívisek világa” című új állandó helytörténeti kiállítása.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/civisek-vilaga-uj-allando-kiallitas-nyilik-a-deri-muzeumban

Kultúrkorty

Debrecen két ikonikus intézménye, a Déri Múzeum és a MODEM rendhagyó vizuális és ízutazásra várja az érdeklődőket négy csütörtöki napon.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/kulturkorty

50 év a Hortobágyon – Fotókon a Hortobágyi Nemzeti Park világa

Június végétől egy hónapon keresztül látható a Varázslatos Hortobágy és „50 év a mi szemünkkel” című kiállítás a Bényi Galériában.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/50-ev-a-hortobagyon-fotokon-a-hortobagyi-nemzeti-park-vilaga

Körbe-körbe: Debrecenből Debrecenbe

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ májusban megnyitott legújabb kiállítása egy varázslatos világba vezeti el a nézőt, mely egyszerre megszerkesztett, mértani és rendszerelvű, ugyanakkor játékos, bolondos, dekoratív – egy igazi vizuális kalandtúra.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/korbe-korbe-debrecenbol-debrecenbe

Az újrajátszás művészete, a művészi újrajátszások

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban Re:Re címmel nyílt új kiállítás áprilisban, mely a művészeti újrajátszások működés- és létmódját, antropológiai, szociokulturális, (művészet)történeti kontextusait kívánja feltárni.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/az-ujrajatszas-muveszete-a-muveszi-ujrajatszasok

ZENE

Zenés Esték a Nagyerdőn

Újra zene tölti meg a Nagyerdő népszerű koncerttermét, a Zeneművészeti Kar Liszt termét, ahol elismert hazai és külföldi művészek várják különleges hangversenyekkel az érdeklődőket.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/zenes-estek-a-nagyerdon-2

Harcsa Veronika és a Subtones is a Bor-és Jazznapok line-upjában

A Debreceni Bor- és Jazznapok idén is erdei hangulatba ágyazva hozza el a magyar jazz zene titánjait, köztük Harcsa Veronika énekesnőt és a Subtonest.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/harcsa-veronika-es-a-subtones-is-a-bor-es-jazznapok-line-upjaban

CSALÁDI PROGRAMOK

Isten éltessen Zsuzsi vasút!

Különleges évfordulók kapujában áll Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja. Az 1923-ban gyártott Zsuzsi gőzmozdony a 100. életévébe lép, míg a Zsuzsi Erdei Vasút idén tölti be 141. életévét.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/isten-eltessen-zsuzsi-vasut

Sziget-kék 1. születésnap és Gyerekkönyves Napok

Első születésnapját ünnepli a Szabó Magda meseregénye alapján tervezett, 2022 nyarán megnyitott Sziget-kék tematikus park, ami az elmúlt egy évben a gyerekek kedvenc helye lett Debrecenben.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/sziget-kek-1-szuletesnap-es-gyerekkonyves-napok

Belvárosi Kertmozi 2.

Oscar-díjas animáció, kultikus akciófilm, ikonikus romantika és más filmklasszikusok. Idén is folytatódik a MODEM nagysikerű programsorozata, a Belvárosi Kertmozi az Apolló Mozi közreműködésével, melynek helyszíne ezúttal is a MODEM hangulatos belső kertje.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/belvarosi-kertmozi-2

TIPP

Szerelmes Nagytemplom

Újraindulnak a Református Nagytemplom népszerű nyári programjai, melynek során keddenként a felfedezés, szerdánként a zene, csütörtökönként pedig az élmények szerelmeseit várják rendhagyó templomtúrára.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/szerelmes-nagytemplom

Tűzfalra került A művész és a város című alkotás mása

Hivatalosan is átadták Debrecen legújabb falfestményét, melyen László Ákos grafikusművész alkotása látható.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/tuzfalra-kerult-a-muvesz-es-a-varos-cimu-alkotas-masa

Nyári élmények Debrecenben

Debrecenben sosem lehet unatkozni, különösen nyáron, amikor számos szabadtéri programlehetőség kínál feledhetetlen élményeket mind a belvárosban, mind a Nagyerdőn.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyari-elmenyek-debrecenben

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a visitdebrecen.com/hu web-, valamint a www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találod. Kövess bennünket Instagramon is: www.instagram.com/visit.debrecen/.

Erdei Nóra PR menedzser VisitDebrecen