Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.06.15
Városnéző sétákra, fáklyás esti kirándulásokra, panorámabuszos és kisvonatos élményekre, valamint Székesfehérvár természetvédelmi területének, a Sóstónak a felfedezésére hívja 2023 nyarán a Tourinform Iroda a vendégeket. Külföldi, belföldi és fehérvári résztvevők ezrei távoztak elégedetten tavaly a garantált Tourinformos programokról: idén is ez a cél!

A tavalyi év forgalmas és színes programokkal teli éve után garantáltan jól fogja érezni magát a székesfehérvári Tourinform Iroda programjain részt vevő látogató a 2023-as nyári szezonban is. Sok mindennel készül ezért a város turisztikai szervezete, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

„Tavaly irodánk 262 megrendelt és 301 garantált vezetést szervezett összesen 12 ezer fő részére”– foglalta össze F. Szegő Krisztina, ügyvezető. „Ez a szám több mint háromszorosa az előző évi 3754 főnek.” Tárlatvezetések, fényvonatos kirándulások, panorámabuszos utazások, Sóstó ökotúrák, stadiontúrák és interaktív foglalkozások sora tette felejthetetlenné a városi kirándulásokat több ezer látogató számára. A népszerű programokról idén sem mond le a fehérvári Tourinform.

A sikeres és keresett programokra idén is számíthatnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyók: a júniust családi délelőttel nyitotta meg a Sóstó Látogatóközpont, majd június 8-án és 15-én a város fűtőerőművébe invitálják a királyi óriásbábok a látogatókat. Az újdonságnak számító program izgalmas kirándulásnak ígérkezik, ahol a Székesfehérvári Királyi Napok főszereplőiről is kiderülnek a kulisszatitkok. Június 10-én a Sóstón naplemente túrához, a belvárosban irodalmi sétához lehet csatlakozni, 17-én a kisvonat mellett a város szobrai és a Tourinform idegenvezetője várja a városi sétán résztvevőket, a Sóstón pedig aznap Mesetúra lesz családoknak. A június, 24-én történelmi nyomozással zárul a Tourinformnál.

A nyár közepén, júliusban útra indul Székesfehérvár legszebb és legpirosabb panoráma busza. Július 1-jén, 8-án, 22-én és 29-én is három időpontban szállhatnak fel a kirándulók a fedélzetére: 16:00, 17:30 és 19:00-kor lehet csodálni a városi panorámát a bőrülésekből. Július 1-jén, 8-án, 22-én és 29- én Székesfehérvár zöld tüdeje, a Sóstó Természetvédelmi Területe lesz a célpont: hol gyurgyalagot lesnek, hol mesés útvonalakon kirándulnak vagy kisvonattal érkeznek meg a Sóstó bejáratához a Tourinform szervezésében kirándulók.

A nyáresti programok között a legnépszerűbb a fáklyás esti túra, melynek titkos útjaira idén is elkísérik a szakvezetők a csoportokat. Július 7-én, 14-én, 21-én és 28-án 21 órakor gyúlnak fel a fények ott, ahol a regisztrált résztvevőket várják a szervezők. Az augusztus szintén tartogat izgalmakat: esti fáklyás sétára augusztus 4-én, 11-én, 18-án és 25-én 21 órakor kerül sor. A Sóstón 5-én délelőtt a természetben, 12-én 18 órakor pedig a naplementében gyönyörködhetnek a résztvevők. A panoráma busz augusztus 5-én, 12-én, 19-én és 26-án indul a júliusban megszokott időpontokban, majd pedig egy nyárbúcsúztató családi nappal zárul a szezon augusztus 26-án 10 órakor a Sóstó Látogatóközpontban.

Összesen tehát több mint harminc túrára várja idén nyáron a vendégeket a székesfehérvári Tourinform és a Sóstó Látogatóközpont, melyeken a Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártyával a turisták kedvezményesen vehetnek részt. A Városmarketing Gyémánt-díjával kitüntetett Nyiss Fehérvárra! kedvezménykártya program a Tourinform partnerszállodáinak vendégei számára jelent 10-50 százalékos árengedményt, plusz szórakozási időt, ingyenesen igénybe vehető tartalmas programokat a www.nyissfehervarra.hu oldalon megtalálható elfogadóhelyeken.