Avatar photo
Szerző:
Reviczky Győző
Megjelenés:
2023.05.23
Május 20. és 24. között rendezik San Antonioban az USA legjelentősebb beutaztató vásárát, az International Pow Wow-t (IPW). A rendezvényen a legrangosabb amerikai turisztikai szolgáltatók mutatják be utazási termékeiket, illetve desztinációjukat a szakmai látogatóknak

San Antonio a helyszíne az idei IPW-nek, ami az amerikai turisztika egyik kiemelkedőeseménye. San Antonio Texas második legnagyobb városa, az USA hetedik legnagyobb és a legnépszerűbb turistacélpontja. Régre visszatekintő történelme, mellett az Alamo városa és a Lone Star állam talán legkülönlegesebb látnivalói találhatók meg. San Antonio az USA egyik legdinamikusabban fejlődő városa, Texas egyik leghíresebb történelmi helyszíne.

Fotó: IPW2023

San Antonióban számos felfedezendő úti cél közül válogathatunk

Aki itt jár, mindenképp töltsön egy kis időt az Alamo és a várostörténelmi missióinak felfedezésével. Must see látványosság, a történelem egyik leghíresebb csatájának helyszíne, amely a látogatók és a turisták előtt is nyitva áll. Az Alamo a ferencesek missziós állomásának része volt. 1836-ban itt játszódott az Alamo csata, amely a texasi függetlenség bölcsőjévé vált továbbá a UNESCO világörökség része. A San Antonio középpontja a Riwer walk, a folyón kiránduló hajóval, vagy a parton gyalogosan lehet több órát eltölteni, a folyóparton számtalan üzlet és étterem található. Remek napi program az ide látogatónak. Páratlan lehetőség a város finom ételeinek megtapasztalásához. 

Gyönyörű látnivaló a San Fernando székesegyház, éjjel különleges a székesegyházra vetített videójáték installáció ami vasárnaponként tekinthető meg. Érdemes ellátogatni az Egyesült államok legnagyobb mexikói piacára az El Mercadora. Amennyiben gyerekekkel érkeznek mindenképpen látogassák meg a San Antonio állatkertet amely 35 hetáros területen helyezkedik el és kb 3500 fajta állat tekinthető meg, kihagyhatatlan élmény a San Antonio See World vagy a Six Flags Fiesta vidámparkot. Ha kirándulni szeretnének 3 percre San Antonitol találhatók természetes cseppkőbarlangok, ahol többfajta barlangtúrára van lehetőség, továbbá kipróbálhatják a Canopy Challenget amely egy zippline 60 méterrel a talaj felett helyezkedik el.