Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.01.09
Egyre több ország jelenti be, hogy tesztet fog kérni a Kínából érkezőktől.

Belgium után Ausztria, Németország, Svédország és Görögország is bejelentette csütörtökön, hogy teszthez köti a belépést országukba. Ausztria váratóan a jövő héttől kezdődően negatív PCR-tesztet fog kérni a Kínából érkezőktől, Emellett a repülés közben történő maszkviselést is javasolja az egészségügyi minisztérium, erről egyeztetni fognak a Kínából Ausztriába járatokat üzemeltető két légitársasággal.

A német egészségügyi miniszter szerint legalább egy antigén gyorstesztet fognak kérni a Kínából érkezőktől. Emellett szúrópróbaszerű ellenőrzésnek is alávetik majd a beutazókat, és a szennyvizet is ellenőrizni fogják, az intézkedést a frankfurti repülőtéren már be is vezették.

Görögország is 48 óránál nem régebbi negatív tesztet kér a Kínából beutazóktól. Svédország szombattól, egyelőre három hétre vezeti be a tesztkötelezettséget. Olaszország, Spanyolország és Franciaország már néhány nappal ezelőtt bejelentette a tesztkötelezettség bevezetését, Belgium hasonló rendelkezéseket vezetett be.

Az uniós tagországok egészségügyi szakemberei azt kérik, hogy a tagállamok rendeljék el a Kínából érkezők tesztelését, különös tekintettel arra, hogy az ázsiai ország január 8-ától enyhíti utazási korlátozásait.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hawaiisz/szeretunkutazni.hu/wp-content/themes/utazo/single.php on line 137