Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.01.05
Grecsó Zoltán táncművész, az InverseDance, de Fundák Kristóf kamaraszínháza is vendége lesz többek között a – rendhagyó módon – januárban megvalósuló Kalászi Kortárs Tánctalálkozónak. A tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál változatos programokkal, táncos és zenés produkciókkal várja az érdeklődőket január 19-21-ig.

A XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Viharsarok Táncszínház Ládafia című
gyermek-előadásával veszi kezdetét január 19-én 9.00 órakor, amelyet egymás után két
alkalommal is láthat majd a közönség.

A fesztivál három estéjén a Foundry Dance Theater HalluciNatiOn című produkciója, a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, az El nem múló, valamint a Tánctalálkozó programjában immár hagyománynak tekinthető Kortárs néptánc gála lesz látható. A Kortárs-néptánc gálának idén is különleges vendégei lesznek, olyanok, mint a Lenvirág Táncegyüttes, a Fehérnépek Társulat, az Adonika Mozgásművészeti Stúdió, Pirók Zsófia falmenco-művész, a Vasas Művészegyüttes Tánckara vagy az InverseDance.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját rendszerint kiállítások, beszélgetések, kísérőprogramok teszik még teljesebbé. Ebben az évben Juhász Zsolt, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó és a Duna Táncműhely művészeti vezetője pasztellfestmény kiállítása lesz
látható a fesztivál ideje alatt a Faluház kávézójában.

A rendezvény rendszeres közreműködője, Grecsó Zoltán ez alkalommal gyerekeknek tart mozgásworkshopot. Az El nem múló című előadást követően az alkotókkal való beszélgetésre invitálják a közönséget, szombat este pedig jó hangulatú borkóstolóval ér véget a Tánctalálkozó.

Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár (2011 Budakalász, Szentendrei út 9.)
Jegyvásárlás a http://dunatancmuhely.jegy.hu oldalon, illetve az Interticket jegyirodáiban.
Bővebb információ: www.dunatancmuhely.hu