Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.12.14
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója lett a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ új igazgatója.

Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatóját nevezték ki a GL events Italia ügyvezetőjévé, aki a most távozó Lamberto Mancinit váltja a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ élén. Ganczer új megbízatása mellett továbbra is betölti a Hungexpo vezérigazgatói posztját.

Ganczer Gábor kinevezéséhez a torinói Lingotto Fiere élére az elmúlt években Budapesten végzett sikeres tervezési és pozicionálási munkái is hozzájárultak. Feladata a Lingotto Fiere hatékony működési feltételeinek kialakítása és fejlesztése lesz, valamint a város és Piemont tartomány intézményeivel kialakított kapcsolatainak megerősítése.

„Büszke vagyok arra, hogy magyar cégvezetőként egy ilyen erős nemzetközi versenykörnyezetben kaptam ezt a megbízást, amelyet hatalmas megtiszteltetésnek, egyben óriási kihívásnak tekintek. Ez nemcsak az én eredményem, hanem a Hungexpo csapaté, akik hozzájárultak a cég elmúlt éveinek sikereihez. A feladat elvégzésében számítok is a kollégáim szakértelmére és segítségére” – mondta Ganczer Gábor.
 
Ganczer Gábor az Accor csoport vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett 2009-ben a Hungexpo Zrt-hez, amelynek a mai napig vezérigazgatója. A Hungexpo többségi tulajdonosa a francia GL events. Ganczer irányítása alatt a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Magyarország és Kelet-Közép-Európa legjelentősebb kongresszusi és kiállítási központjává vált.

A vezérigazgató 2010 óta a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke, 2022. novemberétől pedig az UFI, a világ vezető kiállítás-szervezőinek és vásárterület-tulajdonosainak, valamint a legnagyobb nemzeti és nemzetközi kiállítási szervezetei globális szövetségének elnökségi tagja.*

A Lingotto Fiere Torino nemzetközi vásár- és konferencia központja. Az egykori Fiat gyár helyén létesült. A több mint 58 ezer négyzetméteres, többfunkciós és rugalmasan kihasználható kiállítási központ évente több százezer látogatót fogad. Központi épülete (2009 óta) a 2006-os torinói XX. Téli Olimpiai Játékokra épült gyorskorcsolya-pálya, az Oval is.

A Lingotto Fiere évente több tucat eseményt rendez, köztük a legkülönfélébb szektorokat felölelő b2b és b2c vásárokkal és találkozókkal – koncertekkel, vállalati és kommunikációs rendezvényekkel, orvoskongresszusokkal. A város és a terület elsődleges szereplője és gazdasági motorja.

A Lingotto Fiere a francia GL events csoport tagja – a Párizsi Értéktőzsdén jegyzett cég -, fontos nemzetközi szereplője a kiállítási iparnak. Integrált megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a három fő piaci szegmensben: a kongresszusok és konferenciák; kulturális, sport és diplomáciai események; vásárok és kiállítások szakmai szereplőinek, valamint a nagyközönségnek.