Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.21
A Wizz Air flottája már 170 repülőgépből áll, melynek legújabb darabja, egy Airbus A321neo, a Catania Nemzetközi Repülőtéren fog szolgálatot teljesíteni.

A Wizz Air flottájának eddig is jelentős részét képezte az ultramodern Airbus A320-as családba tartozó repülőgéptípus, de a legújabb A321neo érkezésének köszönhetően a légitársaság tovább erősítette a pozícióját, mint az A321neo legnagyobb üzemeltetője Európában.

A Wizz Air flottájához csatlakozó új Airbus A321neo a legújabb repülési technológiákat alkalmazza, továbbá jelentős környezeti előnyöket kínál, közel 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 azázalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki. A Wizz Air ultramodern és hatékony repülőgépflottája 4,6 éves átlagéletkorával az egyik legfiatalabbnak számít a világon.

„A bővítést követően jól látható, hogy mi üzemeltetjük a legtöbb A321neo repülőgépet Európában. Jelentős rendelésállományunk egyaránt elősegíti a növekedést és flottánk gyors megújulását, megtartva annak átlagéletkorát, amely az egyik legfiatalabb a nagyobb légitársaságok között. Ahogy a Wizz Air folytatja az új repülőgépek átvételét, úgy lesz képes minden eddiginél több utas utazni hálózatunkon keresztül a legizgalmasabb úti célokra” – mondta Owain Jones, a Wizz Air fejlesztési vezetője.