Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.03
Minden évszaknak megvan a maga varázsa a lassacskán festői színekbe öltöző Nagyerdő fái alatt, ennek örömére pedig a Debreceni Állatkert most először októberben is megrendezi az immár nagysikerű nyári hagyománnyá vált Esti sétákat.

A visszatérő vendégeknek is újdonságokat tartogató, exkluzív program résztvevői egyedülálló
szakvezetésen nyerhetnek bepillantást a kert ezernyi titkába és leshetnek be a kulisszák mögé, ahol feltárul előttük az állatok őszi és esti élete.

Egyesek már birtokba vették fűtött téli szálláshelyüket, míg mások vastag bunda növesztésével készülnek a télre, vagy éppen kifejezetten ekkortájt, a hűvösebb hónapokban, illetve az esti órákban vannak elemükben – ilyenek például a szibériai tigrisek, a vörös pandák és a hóbaglyok.

Zoopedagógusok és állatgondozók segítségével az ő és sok más lakó, köztük az őszi új jövevények – Jilin, a nőstény észak-kínai leopárd és a dél-afrikai sülkölykök – máskor nem megfigyelhető szokásait is megismerhetik a látogatók, akiket a program zárásaként a trópusok örök melegét és rendkívülifajgazdagságát idéző egzotikus Pálmaház, valamint évszakhoz illő inni- és harapnivaló vár majd.