Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.10.02

Március végére halasztja romániai belföldi, valamint a budapesti járatai indítását az újonnan alapított román AirConnect légitársaság – közölte a Profit.ro portál a társaság közlésére hivatkozva.

Azzal indokolták a halasztást, hogy késik az általa megrendelt második repülőgép leszállítása, és a járatok beindításának az operatív előkészítésében is késés van.

Az AirConnect azt is közölte, hogy e-mailben és telefonon értesítik a halasztásról azokat, akik a 2022. október 15. és 2023. március 25. közötti időszakra már jegyet váltottak. Ők visszakérhetik az út árát, vagy egy későbbi időpontot jelölhetnek meg az utazásra. Emellett egy ingyenes jegyet is kapnak kárpótlásul, amit 2023. január 15-ig kell lefoglalniuk.

Az AirConnect légitársaság augusztus végén közölte, hogy október 15-től Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járatot indít. Bejelentését követően azonban a magyar Aeroexpress Regional társaság is elindította a Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel összekötő járatait.

Az AirConnect román légitársaságot – a honlapján közölt adatok szerint – öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság júliusban kezdte el működését egy 68 férőhelyes

ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt tengerparti desztinációkra működtetett charter járatokat. Korábban azt közölte, hogy flottája augusztusban további két ATR-72-600-assal bővül. Ezekkel kívánt – a budapesti járatok mellett – romániai belföldi járatokat is indítani. Október közepére tervezte a Bukarestet Nagybányával, Nagyszebennel, Marosvásárhellyel és Suceavával összekötő járatok indítását.(Profit.ro /MTI)