Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.09.21
Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket. A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg, amelyet egy évig viselhetnek.

Az idei év kitüntetett helyei:
Cukrászda: ZsóFree, Szentendre, Kávézó: Cafe Spirit, Siófok, Bolt: Boldog Föld, Budapest, Pékség: Gluténmentes Pékség – Diétázók Boltja, Eger, Bár: Bonita Studio, Siófok, Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék, Bisztró: 36 Bisztró, Budapest, Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest, Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred, Drogéria: Müller, Budapest Árkád, Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó

Az elismeréseket a vállalkozások képviselői, múlt héten, szerdán vehették át, ünnepélyes
keretek között, a Metro akadémián.

A Menteshelyek.hu a Metroval, a Nutribullettel és a Közért+-szal azért indította el a felhívást,
hogy rátaláljanak a legjobb hazai mentes helyekre, vagyis azokra, amelyek kifejezett
figyelmet fordítanak az emésztési nehézségekkel küzdő vagy diétázó emberek minél
teljesebb körű kiszolgálására.

A különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon
nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak
megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek.
Éppen ezért tűzte ki a menteshelyek.hu missziójául, hogy segít a keresésben és összegyűjti a
diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.

„Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak
megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Szerettük volna elismerni
az ilyen helyeket üzemeltetők áldozatos munkáját, ezért hirdettük meg a Menteshelyek
kedvenc helyei versenyt. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket.” – mondta el Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.

Manapság a mentes élelmiszerekre és italokra egyre nagyobb a kereslet hazánkban is. A
különböző ételérzékenységekhez igazodó étrendek és ételek portfolió növekedésének
eleinte főleg egészségügyi okai voltak, azonban mára kifejezett trenddé vált a mentes
táplálkozás.