Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.09.14

A Ras Al Khaimah Turisztikai Hivatala közzétette 2022 első féléves jelentését, amelyben 521 085 látogatóról számolt be az év első hat hónapjában. Ez 21%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest és a turizmus visszatérését jelenti a pandémia előtti szintre.

Kiemelkedő természeti környezete, aktív és autentikus programkínálata, valamint kristálytiszta tengerpartja miatt Ras Al Khaimah gyorsan a Közel-Kelet egyik legkeresettebb fenntartható úti céljává vált.

Legutóbb pedig a Time magazin 2022-ben a világ legjobb 50 helye közé sorolta, amely a térségben zajló fejlesztésekkel együtt alaposan felpörgette a turizmus motorját.

Az erős, első féléves teljesítmény mögött komoly munka áll, amelyről Raki Phillips, a Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hivatal vezetője így nyilatkozott:

„Jó úton haladunk, hogy 2022 végére elérjük a több mint 1,11 millió látogatót, és mindössze két éven belül teljesen visszatérjünk a járvány előtti szintre. Ez a jelenlegi gazdasági és geopolitika környezetet figyelembe véve kimagasló teljesítmény. Továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy a fejlesztések fókuszába a fenntarthatóságot helyezzük és olyan szolgáltatásokat kínáljuk az idelátogatóknak, amelyek a 21. század felelős utazóinak igényeire maximálisan válaszolnak.”

2022 első félévének sikeréhez hozzájárult több szálloda megnyitása, köztük a Mövenpick at Al Marjan Island és a Radisson Resort Ras Al Khaimah, de az InterContinental nemzetközi szállodalánc elsőként az országban is itt nyitotta meg a kapuit az InterContinental Mina Al Arab hotel formájában. Jelenleg az Egyesült Arab Emírségek 8000 kulccsal büszkélkedhet, és további 4167 új várható az elkövetkező években.

A szálláshelyek mellett a természeti környezet és az egyedülálló turisztikai attrakciók és is mágnesként vonzották a régióba a látogatókat.

A Jais Sleddert, a régió leghosszabb, 1840 méteren fekvő szánkópályáját februári megnyitása óta 54.000-en keresték fel.

Az aktív turizmus és sport iránti kereslet erejét jelzi, hogy Ras Al Khaimah idei félmaraton versenyére több mint 5000-en neveztek be, míg a régió 2023-ban a Minifootball világ kupa eseménynek ad majd otthont.

A Ras Al Khaimah Turisztikai Hivatalának célja, hogy 2022-ig tovább növelje a régióba érkező látogatók számát, amelynek érdekében légitársaságokkal és vezető utazásszervezőkkel több partnerségi megállapodást kötött. Németország nagyvárosaiból, köztük Frankfurtból, Düsseldorfból és Münchenből új, közvetlen járatok indulnak hetente az Emírségekbe, míg a tengeri hajózás szegmensben 50 óceánjáró és 10.000 utas bevonzása szerepel a jövő évi tervek között.

További információk a visitrasalkhaimah.com és a visitjebeljais.com  weboldalakon, illetve  Ras Al Khaimah közösségi média felületein –  Instagram, YouTube és Facebook – találhatóak..