Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.09.06

Meddig bírja az ember a tengerben? Az illetékes barcelonai hatóságok híradása szerint mintegy nyolc órát töltött a Földközi-tengeren egy eltévedt úszó, mielőtt épségben kimentették a spanyol vízimentők.

A nő vasárnap este nyolc óra körül ment be a vízbe a Barceloneta negyed egyik strandján. A többi fürdőzőnek tűnt fel, hogy két órával később még mindig nem tért vissza, kutyáját is a parton hagyta.

A hatóságok órákon át hiába kutattak az úszó után, aki végül hétfőn hajnali négy órakor kért segítséget a nyílt vízen horgonyzó egyik kereskedelmi hajótól, csaknem négy kilométerre a parttól. Azt mondta, hogy eltévedt úszás közben, aztán elsodorta az áramlat, ezért nem tudott visszatérni a szárazföldre. Megfigyelésre kórházba szállították ugyan, de hétfő este hazaengedték.

Gerardo Gante, a barcelonai tengeri mentők koordinációs központjának vezetője a spanyol közszolgálati televíziónak (TVE) elmondta: a magas, 30 Celsius-fok körüli vízhőmérséklet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az eltévedt úszó épségben előkerült.