Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.09.04
Újlipótváros kulturális falujának is szokták hívni a két év kihagyás után újra nagy sikerrel szombaton, szeptember 3-án megrendezett Pozsonyi Pikniket, amely a főváros egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye.

Három színpadon negyvenhat programot nézhettek meg az érdeklődők, de találkozókat is szerveztek a különböző sátrakban, ahol dedikálásokat, közönségtalálkozókat is szerveztek.

Az Újpesti rakpart és a Jászai Mari tér sarkán található Jászai Nagyszínpadhoz, a Fidelio Színpódiumhoz a Balzac utca és a Szent István park sarkán, valamint a kicsiket a Tücsök és PannKa Gxermekszínpadhoz várták a piknikezőket.

A Vígszínház zenei műsorán jelentették be, hogy ismét műsorra tűzik A dzsungel könyve című musicalt. Több néző is találkozhatott a kedvenc színészükkel, akik autogramokat osztottak és közös fotók is készültek.

Különböző könyvsátrakban mutatták be a kiadók legújabb könyveiket, és gasztronómiai sátrak is nagy kínálattak várták az éhes vándorokat.

Pozsony a Pozsonyi Pikniken

Szokás szerint Pozsony is képviseltette magát a pikniken. Színes szórólapokon, brossúrákon mutatták be Pozsonyt.

Szlovákia sátra előtt szinte mindig álltak érdeklődők akiket juhtúrós sztrapacskával, juhtúrós, valamint szilvalekváros derelyével kínáltak meg. Nem maradhatott el a híres Pozsonyi kifli sem.

Volt aki kerékpárral érkezett

Az előzetes felmérés szerint az egyik legsikeresebb piknik volt szombaton sok látogatóval és számtalan családdal, gyerekekkel.

Fotó: Bódi Ágnes