Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.08.18

A magyar komolyzenei élet képviselői, valamint az operett és a musical világának legnagyobb hazai sztárjai egyaránt képviseltetik magukat az idei Szent István Nap rendezvényein. A Panorama Classical színpada a Gellért-hegyen a Filozófusok kertjében, az Operett Korzó pedig a Pesti Vigadó előtt várja a látogatókat augusztus 19-21. között.

Idén is páratlan zenei élményeket és meghitt hangulatot ígérnek a Panorama Classical rendezvényei augusztus 19-e és 21-e között. Az esemény helyszíne a Filozófusok kertje, ahol a nyitott színpad háta mögött a budai várra, a Parlamentre és a Bazilikára egyaránt pazar kilátás nyílik. A koncerteket a látogatók kényelmes babzsákokból és puha pokrócokról élvezhetik, miközben a helyszíni vendéglátók a finom falatokról és a hűsítő italokról is gondoskodnak.

Az eseményen a klasszikus zene rajongói többek közt a Danubia Zenekar kamaraformációinak, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekarának, valamint a HM Fúvószenekarának koncertjeit élvezhetik, míg a jazzkedvelők más egyéb fellépők mellett a Modern Art Orchestra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakos hallgatóinak muzsikájában gyönyörködhetnek.

Az operett szerelmeseit a pesti belvárosba, a Vigadó téri Operett Korzó színpadához várják – itt az Operettszínház művészei a legnépszerűbb előadásaikból (pl. Rozsdalovag és Fránya Fridából, Boris Vian dalokból, valamint musicalslágerekből) adnak majd elő részleteket. Amíg az idősebbeket és fiatalabbakat zenés kvízjáték, hangszersimogató és rajzfilmslágerek várják, addig a táncoslábúak az Erdőfű zenekar táncházára rophatják.

Az Operett Korzó műsorvezetői Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla. Augusztus 20-án a látogatók hazánk egyik legismertebb operett- és musicalszínészével, Dolhai Attilával is találkozhatnak, aki az idei évben a Szent István Nap művészeti programjainak egyik nagykövete.