Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.08.10
Elektronikusan is intézhetnek közigazgatási ügyeket a fesztiválozók, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje és bűnmegelőzési pontot működtet a fesztiválon a BRFK, valamint munkacsoportot hozott létre a Fővárosi Önkormányzat a Sziget fesztivál leginkább érintett kerületeinek polgármestereivel.

A NISZ Zrt. közleménye szerint a fesztivál hat napja alatt a résztvevők első kézből próbálhatják ki a hazai e-közigazgatás legújabb fejlesztését, a MIA Pontot. Egyebek mellett erkölcsi bizonyítvány és anyakönyvi kivonat igénylésére, gépjárművel kapcsolatos ügyek intézésére, valamint a személyes okmányok pótlására nyílik lehetőség. Az eszközön az eSzemélyi igazolvány beolvasása után a Központi Azonosítási Ügynök legújabb azonosítási szolgáltatásával, az arcképes azonosítással nyílik lehetőség az ügyintézési folyamatok elindításhoz.

A NISZ Zrt. sátrában a 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal kollégái a helyszínen nyújtanak teljes körű tájékoztatást az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban.

Bűnmegelőzési és balesetmegelőzési pontot állítottak fel a fesztivál területén, illetve egyenruhás rendőrök és civilruhás nyomozók teljesítenek szolgálatot a Hajógyári-szigeten, a sziget körüli vizeken és a közlekedési csomópontokon egyaránt.

A bűnmegelőzési és balesetmegelőzési ponton olyan rendőrök teljesítenek szolgálatot, akik több idegen nyelvet beszélnek. Határvadász toborzópontot is üzemeltetnek a BRFK “standján”, ahol augusztus 11-én és 12-én naponta 10 és 14 óra között adnak tájékoztatást a határvadász foglalkozás iránt érdeklődőknek.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának egy 8,5 méteres hajója a sziget körül cirkál a nap 24 órájában. Szükség esetén pedig jetskis rendőrök percek alatt a bajbajutottak segítségére tudnak sietni.
Munkacsoportot hozott létre a Fővárosi Önkormányzat a Sziget fesztivál leginkább érintett kerületeinek polgármestereivel; a munkacsoport feladata a folyamatos információ- és tapasztalatcsere a zajvédelem, a természetvédelem, a közterületek ellenőrzése és a köztisztaság fokozott biztosítása érdekében.

A Fővárosi Önkormányzat vezetése a Sziget fesztivál leginkább érintett kerületeinek – a III., a IV. és a XIII. kerületnek – a polgármestereivel operatív munkacsoportot hozott létre. A munkacsoport feladata a folyamatos információ- és tapasztalatcsere a zajvédelem, a természetvédelem, a közterületek ellenőrzése és a köztisztaság fokozott biztosítása érdekében.

A Sziget fesztivál szervezőivel kötött megállapodás alapján a leginkább érintett három kerületben folyamatosan mérik a zajszintet, ennek eredménye az interneten folyamatosan megtekinthető.

A fesztiválon naponta több mint 150 koncert, előadás és egyéb program, a hat nap alatt mintegy ezer produkció mutatkozik be az 54 programhelyszín valamelyikén. A zene mellett idén is lesz cirkusz, utcaszínház, stand-up és kabaré, tánc és filmvetítés, vurstli és még sok minden más.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hawaiisz/szeretunkutazni.hu/wp-content/themes/utazo/single.php on line 137