Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.07.10

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 13. és 26. között a Szarvasi Vízi Színházban. A fesztivált szervező szarvasi Cervinus Teátrum tájékoztatása szerint a fesztiválra négy saját bemutatójukat is elhozzák.

A népszerű Csodaszarvas ismét bekerült a programba, azonban új szereposztással, illetve kiegészülve a Duna Táncegyüttessel. A Békési Betyárok új műfajban, a folk musicalben repíti vissza a nézőket a gyökerekhez. Az Akácember Tessedik Sámuel evangélikus lelkész életét és szellemi örökségét eleveníti fel, úgy, hogy tiszteleg Szarvas újratelepítésének 300. évfordulója előtt is. A díszelőadás éppen július 23-án a város születésnapján lesz.

Idén is lesznek ingyenes produkciók, például a Kalandos Rejtő című irodalmi est, a Psyché és Nárcisz című monodráma vagy az Agatha Christie-mű alapján készült Váratlan vendég, de ilyen lesz a Békési Betyárok című előadás is.

A fesztivál egy zenés show-val indul, színpadon lesz több vígjáték, így a Furcsa pár, az Örökösök és a Sors bolondjai is. A rendezvénysorozat a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes előadásával zárul.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.