Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.06.26

Rangos nemzetközi díjat kapott a HungaroControl a madridi World ATM Congressen, a légi közlekedési iparág egyik legjelentősebb rendezvényén, az elismeréssel a világjárvány körülményeihez való gyors és hatékony alkalmazkodást ismerték el – közölte a HungaroControl Zrt. pénteken.  

Az ATCA (Air Traffic Controller Association) és a CANSO (Civil Air Navigation Services Organisation) által alapított Maverick Awards a jól működő szakmai partnerségeket, az iparág fejlődését serkentő innovatív ötleteket, valamint a légi közlekedés ökológiai lábnyomát csökkentő megoldásokat hivatott elismerni.

Idén első alkalommal ítélték oda az úgynevezett Reziliencia díjat (Resiliency Award). Ezt azok a szervezetek vagy személyek kaphatják, akik rugalmasan és gyorsan képesek alkalmazkodni a kritikus helyzetekhez, válságokhoz, illetve elkötelezettek az iparág pandémia utáni helyreállításában.

A díj idei nyertese lett a magyar légiforgalmi szolgálat, amely a kurátorok szerint úgy tudta fenntartani szolgáltatásai magas színvonalát és a légi forgalom kiszolgálásához szükséges kapacitásait, hogy eközben mindvégig sikerült megóvnia munkatársai egészségét.