Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.05.21
Június végén ismét megrendezik az „évszázad buliját”: stílusosan tér vissza a RetrOpatija.

A legnépszerűbb opatijai rendezvény a járványügyi intézkedések miatti kétéves szünet után idén nyáron ismét jó zenével, korabeli divatstílusokkal, vagány táncritmussal és remek hangulattal tölti meg a várost, ahol több tízezer látogató szórakozhat majd.,

Opatija júniusban ismét nagyszínpaddá változik, ahol megelevenedik a múlt század “arany évtizedeinek” zenéje és divatja. A korabeli stílusban berendezett kirakatok és bárok akciós ajánlatai, fergeteges “diszkóparti” a csillagok alatt a Szabadtéri Színpadon, retro vásár, oldtimer autók, vespák, remek zene, fantasztikus előadóművészek, táncosok, fodrászok, sminkesek és számos egyéb alkotó garantálja a felejthetetlen időtöltést Opatijában június 23-ától 25-éig.

A RetrOpatija rajongóinak nagy örömére elérkezett történetünk új fejezete, amelyben eredeti divatstílusokkal, vagány táncmozdulatokkal és őrült frizurákkal fűszerezve újra felfedezhetjük a 20-as évek swing zenéjét, a nosztalgikus 50-es éveket, az őrült 70-es éveket, a rockos 80-asokat, egyszóval a 20. századi zene és a divat legizgalmasabb időszakait.

Elérkezett az idő, hogy a szekrényből elővegyük a trapéznadrágokat, a hawaii ingeket, a fodros ruhákat, feltupírozzuk a hajunkat, megpödörjük a bajuszunkat, és felkészüljünk a háromnapos remek szórakozásra június végén – hangzott el a RetrOpatija szervezőjének, Opatija Város Idegenforgalmi Közösségének igazgatójától, Suzi Petričićtől.

A The Beatles, a The Rolling Stones, a The Doors és számos egyéb zenekar felejthetetlen számai szólalnak meg fantasztikus zenészek tolmácsolásában, valamint a „Szombat esti láz” időszakából ismert izzó és perzselő slágerek ismét nyolc, speciálisan kialakított helyszínen visszhangzanak majd.

Olyan csoportok és előadók gondoskodnak a tánc ritmusáról, mint a Vinyl Band, Marko Tolja, Dule & Bonaca, a Techno Vikings, a Dellboys, a Lorean Dey, a The Bourbon Hunters, a Dino Dvornik Tribute Band és a Pacha Mamma, valamint a Szabadtéri Színpadon a DJ Miro & Šajeta duó.

Különleges hangulatot teremtenek a városban a program három napján a tánccsoportok, az oldtimer autóklubok, a fodrászok, a sminkesek, az animátorok, az Opatija Tűzoltóosztag retró felszerelései, a Vöröskereszt, valamint a Slatinán megrendezett retró vásár és a városszerte kiállított régi vespák és retró teherautók is.

Gastronomy as Art

A művészi szintre emelt gasztronómiát mutatja be az Opatija Riviéra remek kulináris kínálatáról szóló új videó, amelyben díjnyertes szakácsok készítik el remekműveiket a kiváló helyi alapanyagok és a gazdag gasztronómiai örökség felhasználásával.

A mi konyhánknak kultúrája, történelme és hagyománya van – ezt sugallja a Lumiere stúdió nagyszerű munkája, amelynek felvételei tele vannak lenyűgöző képekkel az Opatija Riviéráról, a tengerpartról és a hegycsúcsokról, a szakácsok szenvedélyes alkotásairól, a különleges ételekről, amelyek e vidék gasztronómiai felfedezésére csábítanak.(Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviselet)