Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.05.03
Az országos turizmustámogató szervezet, a Slovakia Travel és Kassa önkormányzati régiója, a Košice Region Turizmus szervezetével közösen a pozsonyi Inchebában első alkalommal mutatták be a szlovákiai szabadidő-felhasználás lehetőségeit az ITF Slovakiatour nemzetközi turisztikai vásáron, amelyet április 28 és május 1-je között rendeztek meg.

Az ITF Slovakiatour vásár Szlovákia legnagyobb idegenforgalmi vására, amely a közép-európai régió legjelentősebb ilyen rendezvényei közé tartozik. A vásár minden évben teljes körű szolgáltatáscsomagot kínál a külföldi utazások iránt érdeklődő, vagy a Szlovákia látványosságait megismerni vágyó látogatók számára.

A vásáron utazási irodák portfólióit és különböző országok külföldi központjai által közvetített, sokféle turisztikai információt ismertetett meg az érdeklődőkkel.

A szlovákiai üdülésnek számos előnye van – ezzel a szlogennel indította a kampányát az idegenforgalmi ügynökség a szomszédos országokban, hogy nyáron ismét minél többen kapjanak kedvet Szlovákia felfedezéséhez.

-A szlovák idegenforgalomban a hazai látogatók száma történelmi rekordokat döntött a járvány ideje alatt. A szakma azt szeretné, hogy a hazaiak itthon is üdüljenek, és a külföldi vendégek is visszatérjenek. Ők a járvány előtti időkben a látogatók 40 százalékát tették ki – mondta Václav Mika, a Slovakia Travel vezérigazgatója,

-Várjuk a látogatókat Magyarországról, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, ők érkeztek hozzánk mindig is a legnagyobb számban – tette hozzá.

Terveik szerint turisztikai vásárokon Frankfurt am Mainban, Barcelonában, Rómában, Londonban és Varsóban mutatják be Szlovákiát, valamint nyári kampányt is készítenek.

Megtudtuk, hogy a túraútvonalai miatt is népszerű nemzeti park, a Szlovák Paradicsom kínálatai között szerepel, hogy egy régi libegőt indítanak újra a nyár elején, amely az északi részről a délibe viszi majd át a látogatókat.

A Kassai Régió legújabb kiadványát is láthattuk, amely képekben mutatja meg a vidék varázslatos látnivalóit. A Kassai Régió a Világ Vége – ezzel kampányol Szlovákia keleti térsége. Török Attila, a Kassa Régió Turizmusának marketing-menedzsere szerint felfedezetlen helyszíneiket szeretnék bemutatni, ezzel kampányolnak. A hazai látogatókat is meg szeretnék tartani, és a külföldieket is szívesen látják a számos természeti és történelmi örökséget magában rejtő vidéken.

A színes vásárra sokan voltak kíváncsiak, vonzók voltak a gasztronómiai részleg bemutatói, kóstolhattak a Tátra teából, megnézhették, hogyan lehet egy asztalt szépen megteríteni, és nagy látogatottsága volta régi, valamint az új autók bemutatójának is.

A statisztikák szerint a kiállításon több mint 75 ezer látogató volt kíváncsi a turizmusra.

Este pedig a helyszín átváltozott bálteremmé, ahol okleveleket adtak át, beszélgettek, majd táncoltak is a szakma képviselő.

Fotók: Bódi Ágnes