Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.04.14

 Csütörtöktől lesz látogatható Nagykőrösön a Richter Safari Park, Magyarország egyetlen autós szafari parkja, ahol csaknem kétszáz állat mindennapjait ismerheti meg a közönség – írta a park.

A Richter Safari Park tájékoztatása szerint a látogatók három kilométer hosszú útvonalon végighaladva követhetik a vadállatok életét. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark, és egy óriáskerék, a Safari Eye is várja a közönséget, az útvonal végén felállított cirkuszsátorban cirkuszi előadásokkal is készülnek.

A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén található négyhektáros tóban.

A szafari park egyedülálló turisztikai látványosság, egyben egy hosszú folyamat eredménye, amely során a modern állatvédelmi elvárásoknak eleget teszünk – idézi a tájékoztató ifjabb Richter Józsefet, a szafari park és a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját.

A családtagként szeretett vadállatokat kivonják a cirkuszi munkából, és a szafari a továbbiakban egyfajta vadállatmenhelyként is fog működni, külföldről is befogadnak állatokat.

A Richter Safari Park hétvégente és ünnepnapokon várja a közönséget, a tanítási szünetben pedig hétfő kivételével minden nap nyitva tartanak.