Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.25

A magyar fellépők mellett francia zenészek lesznek a péntektől vasárnapig tartó 31. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál idei vendégei – tájékoztatta Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band tagja, a fesztivál szervezője.

A fesztiváligazgató elmondta: a Hírös Agórában zajló fesztiválra Franciaországból olyan kiváló fellépők érkeznek, mint a Kecskeméten korábban már megforduló trombitás Malo Mazurié, az egyedi hangú klarinétos Aurelie Tropez, a bendzsós-gitáros Felix Hunot és a világ egyik legkiválóbb swing-zongoristája, Louis Mazetier.

A programsorozat pénteken este egy különleges koncerttel nyit: Jazz klasszikus köntösben címmel az érdeklődők három ősbemutatót hallhatnak. Ittzés Tamás klarinét-hegedű kettősversenyében és négytételes zongoraversenyében a Szolnoki Szimfonikus Zenekar játszik a szerző vezényletével. A koncert második felében pedig az idén íródott “jazzmise” lesz hallható a Cantus Nobilis Kórus és a Bohém Ragtime Jazz Band előadásában, a szopránszólót Mudrák Mariann énekli.

Ittzés Tamás kiemelte: a fesztiválon a hagyományoknak megfelelően öt koncertet tartanak. Szombat délelőtt Louis Mazetier lép fel Zongorashow című előadásával, a délutáni “kamarajazz” pedig egészen egyedülálló különlegességet tartogat: tizenkét francia és magyar zenész várja majd, hogy kivel játszik, ugyanis a helyszínen sorsolják ki a zenészeket először hat duóba, majd négy trióba, végül három kvartettbe.

Este a Bohém Ragtime Jazz Band, majd a Korb Attila által megálmodott “francia-magyar vegyescsapat”, a French-Hungarian Jazz Connection tagjai játszanak, a vasárnapi, örömzenével egybekötött zárókoncert pedig ismét tartogat majd meglepetéseket a zenészeknek is – tette hozzá.

A szervező beszámolt arról is hogy pénteken és szombaton az esti koncertek után az éjjel egyig tartó közös örömzenére, jam sessionre nemcsak a zenekedvelőket, hanem a swingtáncosokat is várják.

A Bohém Fesztivál az interneten is követhető a www.bohemragtime.com/online oldalon.