Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.22

A kanadai Ontario tartomány kormánya várhatóan még húsvét előtt elfogadja azt a jogszabályt, amely októbert a magyar örökség hónapjává fogja nyilvánítani – jelentették be Torontóban jelentették be a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara rendezvényén, ahol jelen volt Peter Bethlenfalvy, Ontario állam pénzügyminisztere is.

Erről Mátrai Márta, a magyar Országgyűlés háznagya a közmédiának adott telefonos interjúban számolt be. Mátrai Márta szerint a kormány 2010 óta számos programot indított a diaszpórában élő magyar közösségek kultúrájának, illetve a magyar nyelv használatának megőrzése érdekében.

Ezek közül kiemelte a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, valamint a Kőrösi Csoma Három magyar származású kanadai képviselő kezdeményezésére, “két év után ismét megalakul a kanadai parlament magyar baráti csoportja”.

Tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy fontos lenne egy közvetlen légijárat elindítása Budapest és Toronto között, amely “jótékony hatással lehetne mind a turizmusra, mind a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokra. (MTI)