Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.21

Új turisztikai fejlesztésekbe kezd az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegységében Ras Al Khaimah (Rász el-Haima).Az elkövetkező pár évben óriási beruházások várhatóak a Hajar-hegység és legmagasabb hegycsúcsa, Jebel Jais vonzáskörzetében, amelyek fókuszában a környezettudatosság áll, és tökéletes választást nyújtanak majd azok számára, akik a mindennapi életből kiszakadva a természetben vágynak aktív kikapcsolódásra.

Ras Al Khaimah érintetlen tengerpartjai, lenyűgöző sivatagjai és látványos hegyvonulatai évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek az utazók körében.

Ahhoz azonban, hogy ezt a természeti örökséget megőrizzék és Ras Al Khaimah a 2030-ra prognosztizált, évi 3 millió látogatót felelősségteljesen tudja fogadni, környezettudatos turizmusra és
fenntartható megoldásokra van szükség.

„Ras Al Khaimah egyre népszerűbb úti cél az Emírségeken belül, ahol a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a Hajar-hegység látványos domborzatával és természeti kincseivel. A mostani
fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a régió tovább erősítse fenntartható turisztikai pozícióját és ideális választás legyen azok számára, akik kalandokra és  szabadtéri élményekre vágynak, vagy egyszerűen csak el akarnak menekülni a természetbe a városi élet elől.”_ – nyilatkozta Alison Grinnell, a Ras Al Khaimah Hospitality Holding igazgatója.

A fejlesztések egyik fő attrakciója, a 1840 méter hosszú és mintegy 8 percen át igazi adrenalin fröccsöt garantáló új szánkópálya, amely Jais Sledder néven idén februárban nyílt meg. Jais
Wing néven a közel-keleti régió első siklóernyős pályáját hamarosan birtokba vehetik a repülés szerelmesei, míg a Jais Swing névre keresztelt duplaköteles-hinta izgalmat és lenyűgöző  hegyi
panorámát ígér a turistáknak.

Az Hajar-hegység legmagasabb csúcsának, a Jebel Jais közelében 2022-ben 5 vadonatúj szállás épül, ezek közül az Earth Altitude néven egy 15 szobás, pop-up öko-hotel nyílik, a Cloud7 Camp beruházás során 30 glamping szálláshely kerül kialakításra, míg a Saij, Mantis Collection Mountain Lodge luxusszállás természettudatos kivitelezéssel, vezetett hegyi túrákkal várja majd a látogatóit 2023-tól.

Az aktív sportokat és adrenalin kalandokat kedvelő utazók számára is új szolgáltatásokkal bővül Jebel Jais színes palettája.

A kirándulást kedvelőknek kialakítottak egy új 16 kilométeres túraútvonalat, a sziklamászás szerelmesei kipróbálhatják a kezdő szinttől az extrém függőleges mászásig újonnan kialakított Jais Via Ferrata útvonalakat, a kerékpározás megszállottjai pedig felpattanhatnak  a 10 újonnan átadott elektromos bicikli valamelyikére, amellyel egyénileg, vagy vezetett túra keretében fedezhetik fel az Egyesült Arab Emírségek lenyűgöző hegyláncolatának látnivalóit.

A világ első „túlélő” táborában, a Bear Grylls Explorersben lehetőség lesz 4, 8, illetve 24 órás kurzusokra jelentkezni egyének és gyermekes családosok számára is.

És persze kihagyhatatlan program Ras Al Khaimah egyik legfőbb attrakciója a Jebel Jais Zipline, a világ leghosszabb drótkötél pályája, ami 160 km/óra feletti sebességgel 2,83 km-en keresztül
garantálja a felejthetetlen, pulzusszám-emelő légi kalandokat.  Magyarországon az AVIAREPS turisztikai marketing ügynökség képviseli Ras Al Khaimah emírséget.