Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.20
Gazdag, megújult programkínálattal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, gyerekelőadásokkal, vásározókkal rendezik meg kétéves kényszerszünet után ismét a Rippl-Rónai Fesztivált május 26. és 29. között Kaposváron.

A tavaly és tavalyelőtt a világjárvány miatt elmaradt összművészeti fesztivált szervező Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nkft. (Csiky Nkft.) közleménye szerint az idén nyolc helyszínen zajló programok a könnyű- és a komolyzene, a színművészet, a képzőművészet, az irodalom szerelmeseinek és a gyerekeknek is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

A könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória. A koncertek jó részét továbbra is ingyen tekintheti meg a közönség a kaposvári Kossuth téren felállított Petőfi színpadon, míg a Városliget napijegyért cserébe kínálja majd a koncerteket gasztro udvarral, sport és rekreációs programokkal kiegészülve.

A Szivárvány Kultúrpalotában és a frissen felújított székesegyházban zajló komolyzenei programokon Rost Andreát és a Magyar Állami Operaház énekeseit, Szamosi Szabolcs orgonakoncertjét és Balázs Piri Somát is hallhatja a közönség. 

Fotó: Bódi Ágnes

A Vaszary parkban zajló gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

A Vaszary Képtár egy Mednyánszky retrospektív kiállítással indítja a fesztivál képzőművészeti programjait, de kortárs alkotók is bemutatkozási lehetőséget kapnak a rendezvényen.   

A közleményben idézik Fülöp Pétert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkárát, a Csiky NKft. ügyvezetőjét, aki szerint a fesztivál gazdag és megújult programkínálata lehetőséget ad a közönségnek arra, hogy lerázza magáról a pandémia nehéz időszakát.