Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.01
Már több mint 1.200 fiatal szerzett pénzügyi jogosítványt Bécsben.


A Fonds Soziales Wien ingyenes képzésének célja, hogy az önálló életbe kilépő fiatalok tudatosan kezeljék pénzügyeiket és ne sodródjanak hitelcsapdába például az első autójuk megvásárlásával.

A szerződés apróbetűs részébe rejtett pluszköltségek, túl hosszú hűségidő, érthetetlenül fogalmazott szerződések – a Fonds Soziales Wien adóstanácsadói nap mint nap szembesülnek ezek következményeivel, amikor bajba jutott embereknek segítenek kilábalni az adósságspirálból.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az önálló életüket kezdő fiatalok tisztában legyenek ezekkel a buktatókkal és tudatosan tudjanak bánni a pénzükkel. A Fonds Soziales Wien adóstanácsadása a Bécsi Munkavállalói Kamarával és a Bécsi Oktatási Hivatallal közösen ezért ingyenes pénzügyi képzést kínál a politechnikumok diákjainak és a szakmunkás tanulóknak.

A képzés során a diákok öt modulban sajátítják el azokat a kompetenciákat, amelyek segítségével kézben tudják tartani pénzügyeiket. Az adóstanácsadás munkatársaitól olyan témakörökről kapnak a gyakorlati életben jól hasznosítható tudást, mint a saját bankszámla, a finanszírozási formák, a biztosítások, a hitelek vagy a vásárlói magatartás és a hirdetési stratégiák.

A képzés annyira népszerű, hogy az őszi félév végén tizenegy iskola összesen ötszáz diákja vehette át a pénzügyi jogosítványát. A program elindulása óta eddig több mint 1.200 fiatal végezte el a képzést, számuk várhatóan a tavaszi félévet követően átlépi a kétezret.

Képaláírás és copyright:
Népszerű a pénzügyi jogosítvány a bécsi fiatalok körében © PID/Votava