Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.02.15

Több mint százötven videóval, mintegy hatszáz hazai alkotó részvételével útjára indult a magyar popkultúra új online oldala, a hajogyar.hu.

A hajogyar.hu a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg – közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség kommunikációs igazgatósága.

A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel.

A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. A hajogyar.hu, a kortárs zenei élet digitális találkozóhelye ennek virtuális előfutára.

Bár figyelnek a nemzetközi trendekre, a hajogyar.hu sokszor új perspektívából közelít az alkotáshoz és az alkotókhoz. Úgy mutatja be kultúránk napról napra gyarapodó sokféleségét, hogy nem tesz különbséget réteg- és tömegkulturális jelenségek között: a pop- és magaskultúra megfér egymás mellett. Ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető.