Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.02.09

Tavaly csak online követhette a közönség a nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztivál programjait, idén azonban már lesz kóstolás és karnevál is, de a koronavírus-járvány miatt csak kisebb rendezvények várják a fánkkedvelőket a dél-zalai városban.

A sorrendben tizennegyedik nagykanizsai fánkfesztivált február 24. és 26. között rendezik a város több pontján – közölte Kámánné Szép Terézia fesztváligazgató, a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. Kóstolás, vásárlás, adománygyűjtés és véradás is lesz, a rendezvényeken mindenben követik a járványügyi szabályokat.

A nagykanizsai önkormányzat által támogatott háromnapos rendezvénysorozatot csütörtökön kiállítással nyitják a művelődési házban, ahol a korábbi fesztiválok emlékeit, képeit tekinthetik meg a látogatók. Pénteken karneváli hangulattal, jelmezbállal készülnek, amelyen előzetes regisztrációval, maszkban és védettségi igazolvánnyal, korlátozott számú vendég vehet csak részt. Szombaton véradást szerveznek a Kanizsa Centrumban, továbbá álarcos futás is lesz, a jelentkezők Zalakarosról futják majd körbe a Kis-Balatont.

A fesztiváligazgató jelezte: a járványveszély miatt idén nem szerveznek versenyt a fánksütő csapatoknak, de Nagykanizsa több vendéglátóhelyén és intézményében is lehet majd mindhárom nap fánkot kóstolni és vásárolni, az egyes helyszínek között pedig Vágó János, a guruló zongorista is feltűnik kerekekre szerelt hangszerével.

A fánkárusításból származó bevétel ezúttal is jótékony célt szolgál, a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják a szervezők.

A XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál eseményeit a www.farsangifankfesztival.hu oldalon követhetik az érdeklődők.