Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.12.19
A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programja, a Balansz Program már évek óta díjjal jutalmazza azokat a cégeket, amelyek családbarát, jó gyakorlatokat vezetnek be és ezeket innovatív módon a munkatársak igényei szerint alakítják. November 26-án este adta át “Az Év Családbarát Vállalata – benchmark a jövőnek” pályázat idei díjait az Alapítvány.

A díjátadó fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt.  Idén a Tamási-Hús Kft. is a díjazottak között szerepelt, a fontos cím mellett elnyerte a Magyar Telekom Csoport idén útjára indított Családbarát Mentorvállalat Vándordíjat is.

Ma már egy jó munkahely ismérve a megbízhatóság, megbecsülés és nem mellesleg a gyerekbarát hozzáállás. Egyre több cég fordít nagy figyelmet a munkavállalók igényeire, amellyel nemcsak kellemes munkakörülményeket teremthetnek, hanem a dolgozók hozzáállásának javulásával a cég fejlődése is stabil lábakon állhat.

„Tolna-megyében hoztuk létre a Tamási-Hús Kft-t 2004-ben. Azóta közel 400 ember dolgozik nálunk és a bővülést tovább folytatjuk, 500 fő fölé szeretnénk emelni a dolgozóink számát. Mottónk: „Ahol a dolgozó az egyik legfontosabb érték”, amit igyekszünk nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is kifejezni. Az elmúlt években a termelői kapacitásbővítés mellett kiemelt figyelmet fordítottunk arra is, hogy a munkavállalóink biztonságban és jól érezzék magukat a munkahelyükön” – emelte ki Sándorné Rozinger Mária, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Az elismerés további ösztönzés

A „Családbarát Vállalat” címet nyert 39 vállalat nagyon komoly versenyben maradt talpon a szigorú zsűri pontjai alapján. A cím nem jár automatikusan, minden esetben tiszteletre méltó eredmények állnak a hátterében. A Magyar Telekom Csoport 2021-től útjára indította a Családbarát Mentorvállalat Vándordíjat, amellyel kategóriánként egy díjazott teljesítményét szeretnék elismerni és támogatni a további fejlődésben. A vándordíj tartalma egy tanácsadó workshop a mentorvállalat által sikerrel megvalósított témákról, amelyekben a díjazott fejlődni szeretne. Idén a díjat a Tamási-Hús Kft és a Murexin Kft. kapta.

„Fontos számunkra, hogy munkavállalóink megbecsülve érezzék magukat, és ennek fontos része a családok támogatása. A továbbiakban is keressük a jó gyakorlatokat, erre kiváló alkalom lesz a Telekom segítsége, saját tapasztalataik megosztása velünk” – tette hozzá Kovács Péter, a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

forrás: Tamási-Hús Kft.

Ha a gyermek biztonságban van, a szülő is nyugodt

Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője a díjátadón arról beszélt, az alapítvány kutatása kimutatta, a családbarát cégek jobban alkalmazkodnak a változásokhoz, jobb a munkaerőmegtartó képességük. A Tamási-Hús Kft-nél ezzel összhangban szem előtt tartják a munkatársak gyermekeinek támogatását és biztonságuk megteremtését, ennek érdekében 2019 májusában létrehozták a régió első munkahelyi bölcsődéjét.

„Az, hogy a gyermekellátás és munkaidő összhangba került, hogy a munkába járás leegyszerűsödött és hogy a gyermekek a szülőtől néhány percnyi távolságban töltik idejüket nem csak a dolgozók számára érték, hanem jobb munkahelyi légkört is teremt, így mind a cég, mind a munkavállalók számára hatalmas előny” – hangsúlyozta Sándorné Rozinger Mária.

A bölcsőde, majd a hozzá kapcsolt, nagyobb gyerekeknek kialakított gyermekmegőrző mellett a 2020/2021-es tanévben a nevelési szünetekben különböző táborokokat is szerveztek 3-8 éves gyermekek számára.

„A gyermekek felügyeletének megoldása létfontosságú a dolgozni vágyó szülőknek. De van még egy igen fontos tényező, a család és ezen belül a gyermekek egészségi állapota, amit figyelembe kellett vennünk. Így fontosnak tartottuk, hogy teljesítsük a gyermekek életkorához alkalmazkodó minőségi étkezéseket, és étkezési formákat, legyen szó bármilyen táplálékallergiáról, tápszerről vagy egyéni igényekről. A korai fejlesztések szintén rendkívüli anyagi és mentális terhet jelenthetnek a dolgozó szülőknek, amit azzal kívánunk csökkenteni, hogy az intézményünkben, szervezett formában elérhetővé tesszük a legfontosabb fejlesztő foglalkozásokat és szakembereket” – avatott be a Tamási-Hús Kft. ügyvezető igazgatója.

forrás: Tamási-Hús Kft.

„Termékeinket a prémium minőség és a kiemelkedő ízharmónia jellemzi. Munkáltatóként ugyanezt tartjuk szem előtt: minőségi munkakörülmények, rugalmasság a munkavállalói igények figyelembevételekor és családcentrikusság. Szerencsésnek és büszkének mondhatjuk magunkat amiatt is, hogy a pandémia alatt folyamatosan tudtunk termelni, sőt, mindent megteszünk azért, hogy a dolgozóink szeressék a munkahelyüket. Az alapbéren felül a teljesítményszázalék, a pótlékok és béren kívüli juttatások emelhetik munkásaink munkabérét, sőt 2020 óta dolgozóink 15 százaléka vett részt szakmai képzésben, ami szintén kettős haszon a munkavállaló és a cég számára egyaránt”

A munkavállalók mindennapjait támogató fejlesztések a következő évben sem állnak meg. A településen és országosan is működő civil szervezetekkel is együttműködünk. Támogatjuk a helyi sport, kulturális és nevelési intézményeket. – tudtuk meg Sándorné Rozinger Máriától.