Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.12.05
Útjára indult pénteken Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli, amelyen a Mikulás és segítője gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat. A csomagokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Baptista Szeretetszolgálatnak juttatja el.

A Mikulástrolival normál díjszabás szerint lehet utazni a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, ezt követően a feldíszített csuklós jármű még 2022. január 6-ig közlekedik fénytroliként – közölte a BKK.

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A fővárosi közlekedésszervező már hetedik éve vesz részt az akcióban.

A cipősdobozba tett ajándékokat a központi, a Keleti pályaudvari, a kelenföldi, a Széll Kálmán téri és a Szentlélek téri BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni.

A Mikulástroli nem csak a rajta ülő Mikulás miatt különleges. Fényeit csaknem 10 ezer alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, és az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik.

A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd. Az ünnepi díszkivilágítással felszerelt csuklós trolibusz december 20. és január 6. között fénytroliként közlekedik az említett trolivonalakon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útnak indul még egy fényfüzérekkel feldíszített trolibusz is, amelyik szombattól a 70-es, a 73M, a 74-es, a 76-os, a 78-as, valamint a 79M troli vonalán közlekedik 2022. január 6-ig. Ezen a trolibuszon is normál díjszabás szerint lehet utazni.