Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.29

Érkezéskor karanténba vonulva és két napon belüli PCR-teszttel lehet belépni az Egyesült Királyságba a brit kormány döntése szerint, a koronavírus omikron variánsának európai felbukkanása miatt. Izrael lezárta határait, Svájc is szigorított a belépésen – írta az AIRportal.hu.

Boris Johnson miniszterelnök bejelentette: miután az Egyesült Királyságban is megjelent az új vírusmutáció, nemcsak az utazási, de a maszkviselési szabályokat is szigorították, üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz viselni.

Az országba érkező minden, oltott és oltatlan utasnak PCR-tesztet kell végeztetnie érkezéstől két napon belül, és addig karanténba kell vonulni, amíg megvan a negatív eredmény.

Eközben Svájc is szigorításokat jelentett be: az Egyesült Királyságból, Csehországból, Hollandiából, Egyiptomból és Malawiból érkező minden utasnak indulás előtt készült negatív leletű PCR-tesztre van szüksége, majd tíz napos kötelező karantén vár rájuk.

Izrael szombat éjjel jelentette be, hogy minden külföldi előtt lezárja határait, a hazatérőknek pedig megérkezés után tesztelniük kell magukat, majd három napra karanténba kell vonulni, ahonnan újabb, negatív eredményű teszttel lehet kijönni.