Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.19

Az őszi óraátállítás után, amikor egyre rövidebbek a nappalok és hamar ránk köszönt délután a sötétség, hirtelen hasít belénk a gondolat, hogy mindjárt itt a karácsony és ennek az évnek is lassan vége.

A ködös, zord novemberi időjárás és az idő múlása azonban ne szegje kedvünket, hiszen az advent és a téli ünnepek szinte mindenki számára az év egyik legkedvesebb időszakát jelentik, amikor több időnk van egymásra és talán magunkra is. Érdemes tehát ezt az időszakot arra használni, hogy kicsit lelassuljunk az egész éves hajtás után és lelkileg hangolódjunk az év végi nagy családi, baráti találkozásokra.

Az ünnepi készülődés, a varázslatos éjszakai fények, a forralt bor és a kürtőskalács finom illata mellett szívet-lelket melengető programok sora segíti az ellazulást és a tartalmas kikapcsolódást az év utolsó heteiben is.

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából az alábbiakban Erdei Nóra, PR és közösségi média menedzser (VisitDebrecen) küldött egy válogatást.

GASZTRO

IX-X. Debreceni Bormustra

Egy év kényszerű kihagyás után idén immáron tizedik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb vidéki borbemutatóját, a Debreceni Bormustrát.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ix-x-debreceni-bormustra/

SPORT

ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa

A 2021. évi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat november 18. és 21. között zajló harmadik fordulójának házigazdája Debrecen, így igazi szupersztár gyorskorcsolyázók lépnek majd a megújult Főnix Aréna jegére.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/isu-rovidpalyas-gyorskorcsolya-vilagkupa/

KIÁLLÍTÁS

Párizsi Absztraktok – debreceni katalógusbemutató

Megjelent a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création című kiadvány a MODEM azonos elnevezésű debreceni kiállításának katalógusaként magyar és külön angol nyelven is!

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/parizsi-absztraktok-debreceni-katalogusbemutato/

Burai retrospektív emlékkiállítás

A 2017-ben elhunyt debreceni festő, grafikus és szobrász, Burai István születésének hetvenedik évfordulóját retrospektív tárlattal ünnepli a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/burai-retrospektiv-emlekkiallitas/

ZENE

Fényút – családi koncert Pilinszky János meséi nyomán

Pilinszky János születésének 100. évfordulóján, 2021. november 27-én 15.00 órakor a Vojtina Bábszínház színháztermében csendül fel Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színésznő Fényút című családi koncertje.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/fenyut-csaladi-koncert-pilinszky-janos-mesei-nyoman/

Nagytemplomi adventi koncertek

2021-ben immár 14-ik alkalommal rendezik meg a Debreceni Református Nagytemplomban az adventi koncerteket. A korábbi évekhez hasonlóan a karácsony előtti hetekben népszerű hazai zenészek, zenekarok állnak színpadra a csodálatos akusztikájú templom oltára előtt.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nagytemplomi-adventi-koncertek/

Karácsonyi koncert

Az adventi időszakban már megszokott, hogy a Kodály Filharmónia karácsonyi koncerttel segíti az ünnepi ráhangolódást. Idén sem lesz ez másképp.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/karacsonyi-koncert/

Beteljesült ünnep – Rákász Gergely karácsonyi orgonakoncertje

Lenyűgöző utazás a klasszikusok világában! Élmény, minőség, kultúra, kikapcsolódás egy adventi látványkoncerten, ami történelmi kitekintéssel és szeretetteli gondolatokkal indít útnak a Karácsony felé!

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/beteljesult-unnep-rakasz-gergely-karacsonyi-orgonakoncertje/

Sting koncert a Főnix Arénában

Hatalmas hír a világhírű angol zenész, Sting rajongói számára, hogy a tizenhétszeres Grammy-díjas előadó My Songs című turnéja keretében két koncertet ad Magyarországon jövőre. Budapesten 2022. március 16-án, Debrecenben március 17-én lép fel karrierjének legnépszerűbb dalaival.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/sting-koncert-a-fonix-arenaban/

SZÍNHÁZ

Ajtónyitogató – Szabó Magda Debrecenét ismerhetjük meg a sétaszínházon

Szabó Magda nyomába erednek a Csokonai Színház művészei, hogy egy pillanatra úgy lássuk Debrecent és a világot, ahogyan ő látta.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ajtonyitogato-szabo-magda-debrecenet-ismerhetjuk-meg-a-setaszinhazon/

A legmuzikálisabb muzsikus – A nagybőgő a Csokonai Színházban

November 26-án játsszák Patrick Süskind világhírű monodrámáját, A nagybőgőt a Csokonai Irodalmi Labor Szabó Magda Pódiumtermében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/a-legmuzikalisabb-muzsikus-a-nagybogo-a-csokonai-szinhazban/

WELLNESS

Föld körüli utazás – Szaunamaraton az Aquaticum Szaunavilágban

Mesés utazásra invitál november 20-21-én az Aquaticum SPA! A fürdőkomplexum szauna részlegén Willy Fog bőrébe bújhatunk és körbe utazhatjuk a világot 28 különleges szaunaprogram keretében.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/fold-koruli-utazas-szaunamaraton-az-aquaticum-szaunavilagban/

CSALÁDI PROGRAM

Hogyan készülnek a madarak a télre?

A hűvös őszi idő ellenére sem pihen a Zsuzsi, hétvégén újabb erdei túrára szállítja a természet kedvelőit a hármashegyi pihenőerdőbe, ahol szakemberek segítségével fedezhetik fel az érdeklődők a télre készülő erdő természeti kincseit.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/hogyan-keszulnek-a-madarak-a-telre/

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a https://visitdebrecen.com/hu/ web-, valamint a https://www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és https://www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találjátok. Kövessetek bennünket Instagramon is: https://www.instagram.com/visitdebrecenofficial/.