Szerző:
B. Mezei Éva
Megjelenés:
2021.11.17
Az Egyesült Államok ad otthont a világ leglátványosabb tájainak és a bolygó legismertebb ikonjainak. Az Egyesült Államok legnépszerűbb látnivalói közül sok bucket list célpont, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

Grand Canyon
Ez a hihetetlen természeti látványosság az Egyesült Államok egyik leglátogatottabb helye. A Colorado folyó által kivágott Grand Canyon mélyen behatol a tájba, drámai sziklafalakat és párkányokat hozva létre. A kanyon peremén álló látogatók leláthatnak az egy mérfölddel lejjebb lévő kanyon padlójára, és kinézhetnek a hegygerincekre és a sziklákra, amelyek ameddig a szem ellát.

Niagara vízesés
A Kanada-USA határ mentén található Niagara-vízesés a világ egyik leghíresebb vízesése. Az Erie-tó vize az Ontario-tóba ömlik ezeken a hatalmas vízeséseken keresztül, amelyek nagy mennyiségű vízről ismertek, amely folyamatosan a függőleges vízesés fölött zuhan.

Szabadságszobor
A szabadság egyetemes szimbóluma, a Szabadság-szobor Amerika legismertebb ikonja és a világ legnagyobb szobra. A New York-i kikötőben büszkén állva a látogatók megcsodálhatják a szobrot a város különböző pontjairól, különösen a Battery Parkról, vagy komppal is eljuthatnak a szoborhoz.

Fehér Ház
A Fehér Ház az Egyesült Államok elnökének hivatalos rezidenciája, és az első helyen kell szerepelnie a washingtoni látnivalók listáján. Ez a történelmi épület minden elnök otthona volt, kivéve George Washingtont. A Lafayette Park a Fehér Ház északi oldalán található; túl van egy gyalogos zóna, tele érdekes karakterekkel, és kiváló hely egy nagyszerű fotó készítéséhez.

Fotó: dreamstime.com

Yosemite Nemzeti Park
Amerika egyik legkedveltebb parkja, a Yosemite Nemzeti Park az egyik legjobb látogatási hely Kaliforniában, különösen a természet szerelmeseinek. A híres látnivalókat, mint például az El Capitan és a Half Dome hihetetlen gránitkupoláit, személyesen kell megnézni, hogy teljes mértékben értékelni lehessen nagyszerűségüket. A hatalmas vízesések, amelyek a hegyi havazástól vagy a hirtelen jött nyári zivataroktól zuhannak le a puszta sziklákról, a park másik fénypontja.

Golden Gate híd
A San Francisco-öbölön átívelő, San Franciscóhoz és Marin megyéhez csatlakozó Golden Gate híd az 1930-as évek megépítése óta Kalifornia ikonja. A kék vízzel ellentétben a híd narancsvörös színe olyan esztétikai akcentus, amely egyedi minőséget kölcsönöz a városnak.

(Szponzorált cikk)