Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.10.19

Csődöt jelentett a Frankfurttól nyugatra lévő Hahn-repülőteret üzemeltető cég, amelynek élére csődbiztost neveztek ki – adta hírül az AIRportal.hu újságírója.

A bíróság már kirendelt egy csődbiztost, de a cég jövőjével kapcsolatban egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki.

A repülőtér 82,5 százalékát 2017-ben szerezte meg a kínai társaság 15 millió euróért Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartománytól, a fennmaradó 17,5 százalékot a szomszédos Hessen tartomány birtokolja.

Október elején a repülőtér vezetése még azt közölte, hogy jó irányba indultak el az ügyek, a cargo-forgalomban növekedést mértek a korábban katonai célokra használt légikikötőben. Emellett viszont az utasforgalom jelentősen csökkent, és ez a trend már a járvány előtt is megmutatkozott.

A Hahn melletti repülőtéren az átalakítás után 1993-ban fogadták az első utasszállító járatot, de igazi fellendülést a Ryanair 1999-es megjelenése jelentett, és a tartomány állami támogatásának köszönhetően folyamatosan fejlődött a légikikötő.

A legforgalmasabb év 2007-ben volt, amikor 4 millió érkező és induló utas volt, de ez a szám 2019-re 1,5 millióra csökkent.

Az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) tavaly októberben figyelmeztetett, hogy ha az államok nem segítik ki a légitársaságokhoz hasonlóan a repülőtereket üzemeltető vállalatokat, akkor közel 200 cég mehet csődbe. (Forrás: AIRportal.hu)