Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.10.07
A budapesti Szlovák Intézet, a Szlovák Turisztikai Képviselet és a martini (turócszentmártoni) Turčianska Galéria meghívására érkeztek vendégek a szlovák fotográfia legendás alakja, Karol Kállay: Összefüggések című kiállítására október 6-án, a budapesti Szlovák Intézetbe.

A megnyitón az esemény házigazdája, Ildikó Siposová intézetvezető elmondta, hogy a Szlovák Kulturális Napok Magyarországon eseménysorozat hét produkcióján keresztül a táncművészet, a színház, a folklór, a fotóművészet, a film és a zene jeles alkotói mutatkoznak be a magyar közönség előtt.

A programsorozat keretén belül a szlovák fotográfia legendás alakja, Karol Kállay: Összefüggések című kiállításának megnyitása alkalmából Ildikó Siposová arról beszélt, hogy a fotográfus megrendezett tárlatán látható, hogy a fekete-fehér világ miként lehet sokszínű.

A kiállítás kurátora: PhDr. Marián Pauer (ESFIAP) a híres fotográfus életéről és baráti kapcsolódásukról osztott meg részleteket a megjelentekkel.

A megnyitón a fotógráfus fia, Karol Kállay édesapjával átélt közös élményeit osztotta meg a megjelentekkel. Mint mondta, tíz éve már nincs köztük, mégis többször eszébe jutnak azok az élmények, amikor elksérte őt fotózásainak során.

A kiállítás megnyitása előtt és közben többször is színes szlovák dalcsokorral, majd utána szlovák ételekkel kedveskedtek a vendégeknek.