Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.08.07

Fotókiállítások, koncertek, kertmozi, zenés gyerekprogramok és beszélgetések is várják az érdeklődőket az első Felsőörsi Fotóudvar programsorozaton, amelyet augusztus 8. és 18. között rendeznek a felsőörsi Civilházban és környékén, a Garten Balaton kortárs művészeti hetek részeként.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével – írják a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben, hozzátéve, hogy az idei eseménysorozat Felsőörsön új helyszínnel bővül.
A fotóudvarban Érzelmeink története címmel a kortárs fotográfiáé lesz a főszerep: az ott látható kiállítások az érzelmek fotografikus ábrázolásának különböző lehetőségeit mutatják be eltérő hozzáállású alkotók szemszögéből.  
Látható lesz Ajpek Orsolya fotóriporter Érzelmi bevonódás versus objektivitás című tárlata, valamint Gerhes Gábor képzőművész Melankólia és Szombat Éva Boldogság című kiállítása. Gerhes Gáborral és Szombat Évával beszélgetést is tartanak.
A fotóudvar központi, DARWIN POP-UP című tárlata jelenkori nézőpontból mutatja be és értelmezi Charles Darwin Az érzelmek kifejeződése az embernél és állatoknál című munkáját, amely amellett, hogy az etológia egyik alapműve, fotótörténeti mérföldkőnek is tekinthető, mert az első olyan tudományos kiadvány, amelyben fényképek is szerepelnek illusztrációként.
A kiállításon Pléh Csaba pszichológus, nyelvész és Mucsi Emese, a Capa Központ kurátora mellett Czigány Ákos fotográfus is tart tárlatvezetést, akinek Darwin Online című fotótárgya a kiállítás egyik központi elemeként jelenik meg.