Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.08.04

A Holland Királyi Légitársaság is bevezeti az előzetes online dokumentum-ellenőrző funkciót, bizonyos járatok indulása előtt lehetőség lesz meggyőződni arról, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utazási szabályoknak megfelelnek-e az okmányok. 

A KLM az AIRportal.hu -hoz eljuttatott közlése szerint Upload@home néven indítja el a szolgáltatást, mivel a járvány alatt a beutazási szabályok folyamatosan változnak, és még a tapasztalt utasoknak is sokszor gondot jelent az aktuális előírások nyomon követése.

Ebben segít az új szolgáltatás: a célállomás megadásával és az utazási dokumentumok feltöltésével egyszerűen ellenőrizhető, hogy azok megfelelnek-e a helyi belépési feltételeknek – írja az AIRportal.

Így működik az Upload@Home

A KLM online ellenőrző alkalmazása minden Amszterdamba tartó járat esetén használható, emellett Schipholról Curacao, Dubaj, Lima, St. Maarten, Isztambul felé, illetve német és spanyol repülőterekre közlekedő járatokon érhető el, de a lista folyamatosan bővül.

Azon ügyfelek, akik ezen járatokra foglaltak jegyet, legkésőbb 5 órával a járat indulása előtt egy online felületre tölthetik fel az ellenőrizendő dokumentumokat.

Az eredmény átlagosan egy órán belül e-mailben érkezik meg, a szolgáltatás közép-európai idő szerint reggel 6 és este 10 óra között érhető el.

Minden utas, akinek Covid-19-cel kapcsolatos dokumentumokat kell bemutatnia, beszállókártyáját az utasfelvételi pultnál veheti fel, illetve feladhatja csomagját.

Ha ez előtt már online ellenőriztette az okmányokat, akkor csak az útlevél számát, illetve szükség esetén a vízumot kell felmutatni.

A KLM ennek ellenére azt javasolja, hogy mindig legyen a dokumentumokból egy kinyomtatott példány az utasnál, ha esetleg azt az érkezési helyen ebben a formában kérnék.

Boen Kreiken, a KLM ügyfélélményért felelős alelnöke szerint szinte minden ország egymástól eltérő szabályokat alkalmaz, de a KLM számára fontos, levegye utasai vállairól ezt a terhet, ezért vezette be az Upload@Home szolgáltatást. Így azzal a megnyugtató érzékkel mehetnek ki a repülőtérre, hogy minden okmányuk rendben van, és megfelelnek a beutazási szabályoknak.

Mint az AIRportal már megírta, nemrég a cégcsoport másik fő légitársasága, az Air France vezetett be hasonló szolgáltatást, Ready to Fly elnevezéssel. (AIRportal )