Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.07.20

Bemutatták a Kárpátalja magyar szemmel című útikönyvet hétfőn Budapesten.

Eddig még nem készült ilyen átfogó és szakmai mélységű útikönyv Kárpátaljáról. A könyv bemutatja Kárpátalja történelmét, földrajzát, a különböző régiókat, a térség társadalmi viszonyait.

Hasonlóan a korábban megjelent Kárpátaljai Gasztrokalauz című kiadványhoz, ez az útikönyv is elérhető lesz ukrán nyelven ősztől.

A cél, hogy ne csak Magyarországról utazzanak turisták Kárpátaljára, azt szeretnék, hogy minél több ukrán látogató ismerje meg ennek a területnek páratlan értékeit, szépségeit.
Az utóbbi években az ukrán utazóközönség felfedezte magának Kárpátalját, és a magyar állam mindent megtesz annak érdekében, hogy a térség vonzóvá váljon.    
A 450 oldalas útikönyv minőségi kiadvány, egész Kárpátalját felöleli, gondolkodnak a térség egyes régióit részletesen bemutató kötetek megjelentetésén is.

A Kárpátalja magyar szemmel útikönyv megjelenését a Grezsa István vezette miniszteri biztosság finanszírozta, a kiadvány elérhető elektronikusan, pdf-formátumban is. A könyvet Tarpai József, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács alelnöke szervezte, kiadója a Shark Kft.