Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.07.08
Nyár, vízpart, gasztronómiai ínyencségek, és mindez csak néhány percre a belváros zajától. Új szabadidős tér nyílt Budapesten a BudaParton, amelynek háborítatlan oázisa prémium kikapcsolódást ígér a hét minden napján. Nappal fürdés az öböl természetes és tiszta vizében, este pedig szórakozás, prémium gasztronómiával fűszerezve. Ez a SHO BEACH BudaPart, Budapest első szabadvízi strandja, amely rengeteg programlehetőséggel és szórakozással várja a látogatóit.

Itt a nyár és a kánikula, és mi sem csábítóbb, mint egy kis lazulás a vízparton, néhány jó falattal és frissítő italokkal fűszerezve. Mindez azonban sokaknak csak a nyaralás időszakában adatik meg. Pedig mindenki megérdemli, hogy akár hétköznap is egy-egy napra, vagy akár csak egy délutánra kiszakadjon a mókuskerékből és inkább a vízparton süttesse a hasát.

Mostantól mi sem egyszerűbb ennél, hiszen már a fővárosban is átadhatjuk magunkat a szabadvízi strandolásnak és kikapcsolódásnak, olyankor is, ha csak pár szabad óránk van a héten. Itt a SHO BEACH, ahol garantált a teljes relax és beach hangulat reggel, délben és este, ráadásul még Budapestről sem kell kitennünk a lábunkat a hamisíthatatlan vízparti élményhez. 

Fürdés, SUP és strand játékok

A SHO BEACH elsősorban attól unikális, hogy Budapesten egyedüli helyként kínál fürdési lehetőséget az öböl természetes és tiszta vizében. A visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően pedig még a nagy sodrástól sem kell tartani a fürdőzőknek. Ráadásul, miután az öböl a folyásiránnyal ellentétes irányba ágazik le, így természetes szűrőként is működik, nem is akármilyen hatékonysággal.  Bizonyítja ezt az öböl magyarországi viszonylatban is párját ritkító halfaunája. 

A vízminőséget rendszeresen akkreditált laboratórium végzi, így biztosítva a biztonságos körülményeket. A nyugodt fürdést pedig úszómester, mentőcsónak és komplett mentőfelszerelés teszi teljesen biztonságossá is egyben. Aki pedig a fürdés mellett más szórakozásra is vágyik, az választhatja a SUP-ot vagy a kölcsönözhető strandjátékokat is, mint például a tollas, a kubb, vagy az óriás jenga. És itt még nincs vége a sornak, hiszen hamarosan vízi hinta és fotófal is várja majd az érdeklődőket.

Prémium ízek a strandon

Ha strand, akkor elengedhetetlen a strandkaja, a SHO BEACH-en pedig ezt is feldobták egy kis csavarral. Azok számára, akik a kiemelkedő színvonalú, ámde inkább a klasszikus strandízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás.

Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges fine dining csavarokkal készített fogásokat egy street food kocsiból vásárolhatjuk meg.

Így, ha a valaki kíváncsi arra, hogy a hekk, a zsíros kenyér vagy a lángos ízeit és textúráit hogyan lehet újragondolni, annak mindenképp a Mák pop-up kocsijánál van a helye. Desszertnek pedig mi más is lehetne egy strandolós napon a legjobb választás, mint a fagylalt, azonban ez sem akármilyen, hiszen a Cloud 9 a kiemelkedő minőségű gombócos fagylaltok mellett igazi fagylaltdesszerteket is kínál a SHO BEACH vendégeinek.

Bogrács, piknik és egyéb programok

Persze vannak, akik a strandon inkább a közösségi főzés vagy piknikezés hívei. A jó hír pedig az, hogy a SHO BEACH-en nekik is kedveznek, hiszen a strandtól picit szeparáltabban elhelyezkedő csodás, puha pázsiton bográcsozásra és piknikezésre is lesz lehetőség. 

A CHILL & GRILL kínálatában pedig a bogrács alapanyagcsomagok és a piknik kosár is szerepel, melyet egy fonott kosárban kapnak meg a vendégek egy vízálló piknik pléd kíséretében. A szabadidős tér nyáron minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a vendégeket, azonban a szezon után sem kell elbúcsúzni a BudaPart legújabb ékkövétől.

A SHO CHILL & GRILL a tervek szerint ősztől is tovább működik majd, emellett pedig számos eseménynek ad otthont a helyszín. Mini fesztiválok, kulturális események, vagy akár karácsonyi vásár is érkezhet majd a SHO BEACH-re.

A SHO BEACH különböző módon látogatható, attól függően, hogy milyen napszakban, illetve milyen konstrukcióban vásárolunk napijegyet vagy bérletet. Minden strandbelépő 500 Forintos kuponnal jár, a gasztrojegy ára pedig 100%-ban levásárolható.

Cím: Budapest XI. kerület, Bíró László József krt. 4.

Nyitvatartás: a hét minden napján 10:00-22:00