Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.06.29
Egyre több ország nyitja meg határait a turisták előtt, ahogy az oltási programok világszerte haladnak előre, illetve az utazók egészségügyi biztonságát javító előírások lépnek életbe. Az Emirates összegyűjtötte azokat az úti célokat, ahova a magyarok az idei nyár folyamán karantén nélkül is beutazhatnak.

Az Emirates fokozatosan visszaépíti járathálózatát párhuzamosan a kereslet növekedésével, hogy ezzel is hozzájáruljon a globális turizmus újraindulásához. Ehhez az is hozzájárul, hogy egyre több úti cél nyílik meg a turisták előtt, ahova karanténkötelezettség nélkül juthatnak el, majd térhetnek onnan vissza Magyarországra.

Az Emirates jelenleg heti három közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Dubaj között. Az utasok nem csak az izgalmas dubaji látványosságokat tekinthetik meg, de az Emirates új nyári úti célt is kínál magyar utasai számára: most először all-inclusive csomagajánlatok is foglalhatóak Ras Al Khaimah elbűvölő városában (mely egy órás autóútra található Dubajtól).

A belépés feltételei Dubajban és Ras Al Khaimah-ban:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező, mielőtt az utasok Budapesten felszállnak az Emirates fedélzetére.
  • Egy további negatív PCR teszt a dubaji érkezéskor, melyet az Emirates fedez.
Fotó: Emirates

Akik karantén-mentes nyaralásukat egy privát tengerparton szeretnék eltölteni, az Emirates kényelmes átszállási lehetőségeket kínál a Maldív-szigetekre, a Seychelle-szigetekre és július 2-től Phuketre (Thaiföld).

A Maldív-szigetek az elmúlt években rendkívül népszerű téli úti céllá vált a magyar utasok körében, hiszen a szigetek privát tengerparti élményt kínálnak a jól ismert, fehérhomokos tengerpartjaikkal. A Seychelle-szigetek 2021 márciusában nyitotta meg határait a nemzetközi turisták előtt, és a magyar turisták azóta töltődhetnek fel a sziget exkluzív élményeivel, fehérhomokos tengerpartjaival és idilli természeti környezetével.

A belépés feltételei a Maldív- és a Seychelle-szigetekre:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak az Emirates fedélzetére, illetve szintén be kell mutatni érkezéskor a Maldív-, illetve a Seychelle-szigeteken.

Thaiföld először Phuket szigetét nyitja meg a nemzetközi turistaforgalom előtt július 2-től, mely a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelyszíne. A Phuketen pihenő magyar látogatók a szigetet burjánzó tengerpartjairól és fehér homokjáról ismerik.

A belépés feltételei Thaiföldön:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak az Emirates fedélzetére.
  • A beoltott látogatók szabadon beléphetnek Thaiföldre (kivéve azok, akik Szputnyik-oltást kaptak).

Afrikában az odautazók a természet csodáit és a páratlan kultúrájú városokat fedezhetik fel, a kiváló szállodakomplexumokat kínáló Kenyában és Tanzániában (Zanzibárban).

Kenya az autentikus afrikai szafari programjáról ismert az utazóközönség körében: a látogatók a kontinens vadvilágát természetes valójában fedezhetik fel. Tanzánia/Zanzibár mindig is egzotikus úti célnak számított a magyar utazók körében, azonban a világjárvány ideje alatt még népszerűbbé vált egyedi tájképének és egyéni nyaralási opcióinak köszönhetően.

Fotó: Emirates

A belépés feltételei Kenyában, és Tanzániában/Zanzibáron:

  • A negatív PCR teszt kinyomtatott változatának bemutatása (mely 72 óránál nem régebbi) kötelező a tranzitutasok számára, mielőtt Budapesten felszállnak az Emirates fedélzetére, illetve szintén be kell mutatni érkezéskor Kenyában, illetve Tanzániában/Zanzibáron.
  • Tanzánia/Zanzibár további feltétele: egy negatív COVID-19 gyorsteszt dar es salaam-i (DAR) érkezéskor az utasok saját költségére (25 dollár).

Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba. A dubaji belépéshez a negatív PCR teszt mellett nem szükséges vakcinaigazolvány.  

További információk az Emírségek-beli all-inclusive ajánlatokról ezen a weboldalon találhatóak.

Mindent a biztonságról

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. Felszállás előtt minden utas maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt tartalmazó ingyenes higiéniai készletet kap. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést, valamint ingyenes PCR tesztet végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt olvashatók.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akiknek jegye 2021. szeptember 30.-át megelőző dátumra szól és a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.  

Az Emirates turistaosztályán utazók most még nagyobb személyes teret élvezhetnek a fedélzeten, és akár három üres, szomszédos ülőhelyet is foglalhatnak maguknak. Az új, extra ülések mellett az Emirates jelenleg különféle ülőhelyeket kínál a turistaosztályon utazó ügyfelei számára, hogy utazási igényeik alapján kiválaszthassák a számukra megfelelőt: a normál ülések mellett extra lábtérrel rendelkező ülések, ikerülések vagy a turistaosztály elején található preferált ülőhelyek állnak az utasok rendelkezésére.