
A Levendulás Élet családi vállalkozás Tolna-megyében, Decsen alakult. Immár a második generáció készíti természetes alapanyagokból a gyógyhatású frissítőket.
Miért is levendulás az életük? – kérdeztük a Cindel Máriától, aki a marketinggel, a terjesztéssel foglalkozik.
– Hát valójában azért, mert kiskertünkben a csodálatos francia levendula terem ( Lavandula angustifolia) és ebből készíti édesanyám, Takács Gyöngyi elsősorban a finom, egészséges szörpöket,szirupokat, fűszersókat, cukrokat, eceteket, inhaláló teakeverékeket, csokrokat, batyukat, buzogányokat. A levendula gyógyhatása páratlan! Javítja az életfolyamatokat, fokozza a testi és lelki frissességet. Már nagymamánk is előszeretettel használta, a konyhában és a háztartásban. Az ő receptjei alapján készülnek a prémium kategóriás, tartósítószer mentes szörpjeink és egyéb termékeink. Nagy odafigyeléssel, gondos, precíz munkával és sok-sok szeretettel dolgozzuk fel az általunk megtermelt francia levendulát.
Levendula mellett egyéb gyógynövények (menta, citromfű, rózsa, ibolya, bodza, rozmaring, pitypang, diólevél, csalán, fenyőrügy, aranyvessző ) is előfordulnak kertünkben, melyekből ugyancsak a nagymama receptje alapján ízletes szörpök és finomságok készülnek. A mai modern, rohanó világban ezekre az igazi régi jó, házi készítményekre van a legnagyobb szükség, mert gyógyhatásuk és íz világuk a természetből fakad, ered, tehát természetesen egészségesek.

Az aranyvessző például vízhajtó hatású, vesekőre, májra ajánlják, emellett antiallergén és gyulladás csökkentő. A bodza szörp immunrendszer-erősítő, méregtelenítő. A citromfű idegerősítő,emésztés segítő, a csalán vértisztító, lázcsillapításra is használják. A népi gyógyászatban diólevelet régóta a rák gyógyítására is használják. Antibiotikus, vérzéscsillapító hatása is van. A fenyőrügy köhögés csillapító, immunrendszer erősítő. A hársfavirág izzasztó hatású, lázcsillapító, immunerősítő. Az ibolya köhögés csillapító.
A receptek elkészítésénél felhasználják az osztrák Maria Treben és a bükki füves ember, Szabó Gyuri bácsi tapasztalatait.
A felhasznált bio termékeket gondosan gyűjtik, figyelve arra, hogy ne olyan helyről szedjék, ahol autó forgalom van.
A méregtelenítő, salaktalanító, tisztító hatású, valamint immunrendszer-erősítő gyógynövény szörpök cukormentes változatban is készülnek. Szörpjeik teaként is fogyaszthatók forró vizes hígítás után.
Változatos felhasználásukra példa, hogy egy budapesti bárban a fiatalok kedvence a levendula szörppel ízesített rozé fröccs.
A hétvégén Pakson a Levendula napon: https://paks.hu/turizmus/programok/levendula-nap.14890,
Vasárnap pedig egy termelői piacon a Baján a Béka várnál
https://www.facebook.com/bajaibekavar találkozhatunk a Levendulás Élet egészséges termékeivel.