Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.04.27

Negyven ország több mint 450 gazdasági, tudományos és közigazgatási szakemberének, valamint vállalkozásának részvételével rendeznek smart city csúcstalálkozót 2021. május 4-5. között Bécsben. A digitális, angol nyelvű Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint a városok szerepe a körforgásos gazdaság bevezetésében, az épített környezet szén-dioxid kibocsátásának csökkentése, az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten, a digitalizáció, a hidrogén városi gázként való felhasználása, vagy a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén. Az ingyenes rendezvényre egészen az esemény kezdetéig, 2021. május 4-ig lehet regisztrálni a www.smartcitysummit.at honlapon.

A Smart City Summit az osztrák főváros 2021. április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startup fesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye. Közép-Európa legnagyobb startup fesztiválját a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezte, hogy bebizonyítsák – Ausztriának és a nagyvilágnak egyaránt -, hogy Bécs a járvány ellenére is erőt tud meríteni az együttműködésekből, hogy valami újat hozzon létre. A rendezvényre már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés mutatkozott a kelet-közép-európai térségből.

A ViennaUp’21-on olyan előadók képviseltetik magukat, mint a Magyarországon is jelenlévő, coworkinggel foglalkozó Loffice, az Austrian Startups vagy az Infineon Technologies. A több mint száz program változatos tematika köré épül; szó lesz a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről és a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. A kéthetes programsorozat alatt hét nagyobb esemény zajlik majd, ilyen az Open Vienna, a FinTechWeek, a Smart City Summit, a B2B Software Days, a Manufacturing Days és LISAVienna B2B Health Partnering.

A koronavírus-járvány miatt a ViennaUp’21 minden eseményét online, angol nyelven tartják meg, kapcsolatépítésre a b2Match platformján keresztül (https://meet.viennaup.b2match.io/) van lehetőség. Regisztrálni a rendezvény honlapján lehet (www.viennaup.com).