Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.04.01


Erdőfelújítás kezdődik a nyíregyházi Sóstói-erdőben: a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének munkatársai két erdőrészletben, összesen négy hektáron dolgoznak majd. A csapadékos ősz és tél után a tervezett talajelőkészítési munkát a megfelelő minőségben már elvégezték.

A területre 26.000 őshonos kocsányos tölgyet ültetnek, és 3500 vadkörte, 2500 tatár juhar, 1700 gyertyán, 1100 ezüst hárs, 1000 vénic-szil is kerül majd a földbe, a szegélyeken pedig cserjesor kap helyet. A csemeték elültetését követően a vadkár megelőzésére szolgáló kerítést is építenek majd. Az erdőfelújítás négymillió forintos költségét a Nyíregyházi Erdészet elsősorban más területeken folytatott eredményes gazdálkodásból származó forrásból finanszírozza.

A munkával biztosítjuk a Sóstói-erdő elöregedett erdőrészleteinek folyamatos megújítását. A cél, hogy unokáink is főleg tölgy fafajra alapozott erdőbe mehessenek majd kirándulni, kikapcsolódni. Sajnos a járványhelyzet miatt önkéntes faültetéseket, illetve közösségi programokat nem szervezhetünk, valamint iskolás csoportok számára sem lesznek olyan foglalkozások, amelyek rendszeresek voltak az elmúlt években – tájékoztatott Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.