Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.03.05

Ingyenes online programokkal rendezi meg a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) április 9. és 18. között a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Zrt., immár kormányzati támogatás nélkül, a “Budapesten a kultúra szabad, a kultúra mindenkié” üze,nettel.

Idén ünnepli 41. évfordulóját Budapest egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata, amelyet eddig minden évben a Fővárosi Önkormányzat és az állam közös szervezésében tartottak meg – idézte fel a BTF keddi online sajtótájékoztatóján a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

2020-ban a koronavírus-járvány lehetetlenné tette a BTF megtartását, idén pedig újabb nehézséggel kell szembenéznie a fesztiválnak: a kormány negyven év után kivonult a BTF közös megrendezéséből-

Budapest azonban ragaszkodik ehhez a nagy hagyományokkal bíró eseménysorozathoz, ezért mindent megtesz azért, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Zrt. szervezésében idén is megrendezze.

Faix Csaba, a Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója szerint a járványhelyzetben szeretnének adni a Budapesten és az országban élőknek, valamint az eseményeket messziről követőknek is.

Ezért az idei BTF nemcsak abban lesz különleges, hogy online rendezik meg, de teljes egészében ingyenesen streamelik a fesztivál tartalmait – jelentette be, hozzátéve: a cél közelebb vinni az emberekhez a kultúrát.

Faix Csaba beszámolója szerint az online forma miatt előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. Minden nap lesz egy highlight esemény, amely méltó módon merít a BTF több mint negyven éves tradíciójából, emellett mai, aktuális kísérőrendezvényekkel találkozhat a közönség. A BTF egyfajta virtuális retrospektív programot kínál az elmúlt évtizedekből, vegyítve ezeket a friss rendezvényekkel – közölte.

A BTF pontos programját a kezdés előtti hetekben teszik közzé – mondta el Faix Csaba.