Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.03.03
Várják a jelentkezőket a határon túlról is..

A magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező, határon túli múzeumokra és kiállítóhelyekre fókuszál idén a Mozaik Múzeumtúra.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált, a Néprajzi Múzeum és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeum-népszerűsítő program 2020-2021-es évadjának középpontjában a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó, határon innen és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

A Mozaik Múzeumtúra már a kezdetektől igyekezett bevonni a határon túli múzeumokat és diákokat: 500 múzeum és kiállítóhely a Kárpát-medencében című kiadványunkba kilencven határon túli, magyar gyűjteményi anyaggal rendelkező múzeumot válogattak be.

Ezeknek különböző rendezvényeiken bemutatkozási lehetőséget is adtak, valamint egy alkalommal iskolai edukációs programjukkal határon túli magyar általános iskolába is ellátogattak – emlékeztettek a Mozaik Múzeumtúra szervezői közleményükben.

Idén számos muzeális intézménnyel vették fel a kapcsolatot, amelyek közül már több mint harminc ausztriai, romániai, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai intézmény csatlakozott a programhoz.

A csatlakozó múzeumok bemutatkozó oldalai folyamatosan kerülnek fel a Mozaik Múzeumtúra központi weboldalának (www.virtualismozaikmuzeumtura.hu)

Kiállítóhelyek menüpontja alá, de a programba további múzeumok és szervezetek is jelentkezhetnek az info@mozaikmuzeumtura.hu e-mail címen – közölték a szervezők.