Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.03.02
Dubaj legfelsőbb válságbizottsága, melynek élén őfelsége Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum áll, bejelentette, hogy a COVID-19 elleni biztonsági intézkedéseket, melyeket február elején vezettek be, most meghosszabbítják az április közepi Ramadán kezdetéig.

A döntés a jelenlegi COVID-19 helyzet kiértékelését követően született meg, hiszen az adatok alapján rendkívül hatékonyak a fokozott biztonsági rendelkezések, így a hatóságok ezt a megoldást javasolták a továbbiakban is. 

Az Egyesült Arab Emirátusok ezzel a döntéssel egy összetett tervet követ, és így szeretnének a COVID-19 ellen védekezni. Mivel a hatóságoknak eddig sikerült megfékezni a világjárványt, így továbbra is figyelemmel követik a helyi és a nemzetközi helyzetet, és döntéseiket ennek megfelelően optimalizálják.  

A bizottság ezen felül külön kiemelte a COVID-19 elleni oltások beadásának ütemét Dubajban és az Egyesült Arab Emirátusok területén is. Február 28-ig több mint 6 millió oltást adtak be, és több mint 30 millió tesztet végeztek el az Emirátusokban. Ennek megfelelően nemzetközileg az egyik legmagasabb oltási és teszteredménnyel büszkélkedhetnek. Ezek a statisztikák mutatják, hogy az Emirátusok egészségügyi rendszere mennyire erős és felkészült – tette hozzá a bizottság. 

A következő biztonsági intézkedések maradnak érvényben az április közepi Ramadánig (2021. április 12.): 

  • A beltéri létesítmények, beleértve a mozikat, a szórakoztató és sportlétesítményeket, továbbra is legfeljebb 50%-os telítettséggel üzemelhetnek, illetve be kell tartani a fokozott biztonsági előírásokat.
  • A bevásárlóközpontok látogathatóak, és a szállodai létesítmények is üzemelhetnek, ahogy a szállodák beltéri medencéi és privát strandjai is nyitva tarthatnak, azonban befogadóképességüket a teljes kapacitás 70%-ára korlátozták.
  • Az éttermek és kávézók hajnali 1-ig tarthatnak nyitva. 
  • A pubok és bárok zárva maradnak.
  • A fokozott ellenőrző intézkedések továbbra is maradnak, hogy biztosítsák a szigorú korlátozások betartását – beleértve a távolságtartást és a maszkviseletet.

A COVID-19 esetszámok az Egyesült Arab Emirátusokban tegnap elérték a 391,524-et, míg összesen 381,225-en gyógyultak meg, és 1,221-en hunytak el.