Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.22
Ahol a szükség, ott a segítség - tartja a mondás, és ez bizonyosodik meg abban, hogy közel 7 millió forint értékben 900 doboz Air7, egy új, magyar fejlesztésű tüdő vitaminkészítményt adtak át hétfőn az Országos Mentőszolgálat budapesti kivonuló dolgozói részére.

Az adományt azért a fővárosi mentősöknek szánták, mert a COVID-19 esetek száma és a légszennyezettség mértéke is rendszerint itt a legjelentősebb.

Az Air7 képviseletében Miklósa Erika operaénekesnő, az esemény arca nyújtotta át az adományt Győrfi Pálnak, az OMSZ szóvivőjének hétfőn, a mentőszolgálat Markó utcai székházánál.


„Ebben az időszakban a mentők különösen áldozatos munkát végeznek, amit a lakosság is érez, talán ennek köszönhető, hogy sokféle támogatást kapunk, de különösen értékes számunkra minden olyan segítség, ami a mentődolgozók egészségmegőrzését szolgálja.

A legnagyobb terhelést talán a fővárosban dolgozó mentőknek kell viselniük, így a 900 doboz vitaminkészítmény, amivel minden budapesti bajtársunkat ellátják, a legjobb helyre kerül” – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Magyarországon tavaly nyár óta kapható, itthon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítő megalkotását a pandémia tette szükségessé. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban úgy állították össze, hogy az a tüdő vitalitását biztosítsa. Akik fogyasztják, jobb eséllyel indulnak a vírus ellen.


Mit tartalmaz a készítmény?

Az ACE-vitaminok mellett tartalmaz Q10 koenzimet, mely segíti a vér oxigénellátását és erősíti az immunrendszert. Fontos összetevője a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és többek közt például fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása.

Ezen felül még és B6- és D3-vitamint, valamint rutint tartalmaz.

„Nagyon tiszteljük az egészségügyben dolgozókat, munkájuk fontossága megkérdőjelezhetetlen. Éppen ezért indítottunk adománysorozatot számukra.

Korábban a Kiskunhalasi Járványkórház és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ számára is juttattunk az Air7 tüdővitaminból, most pedig az OMSZ 900 budapesti kivonulós dolgozójának adtunk át belőle, mintegy kifejezve hálánkat a mindennapi erőfeszítéseikért” – mondta Longera Renáta, az Air7 projektvezetője.

A mentőszolgálat Markó utcai szákházának udvarán az Air7 képviseletében Miklósa Erika operaénekesnő nyújtotta át az adományt Győrfi Pálnak.

„A mentősöknek különösen nehéz a munkájuk, ráadásul a vírushelyzet miatt most a szokottnál is nagyobb veszélynek vannak kitéve. Fontos, hogy jó egészségben, erős immunrendszerrel tudjanak dolgozni.

Büszke vagyok arra, hogy az Air7 képviseletében én adhattam át a frontvonalban dolgozóknak szánt adományt. Ezúton is szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy aki teheti, támogassa az egészségügyben dolgozókat ebben a nehéz időszakban” – nyilatkozta Miklósa Erika.

Fotók: Bódi Ágnes