Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.15
Málta idegen vízi világgá alakul át Isaac Asimov legendás tudományos fantasztikus regényének, az Alapítványnak legújabb Apple TV produkciójában.

2020-ban megkezdték a várva várt sorozat gyártását a Máltai Filmstúdióban. A készítők felhasználják a sziget hatalmas víztartályait, de a sziget számos más helyszínén is, többek között Manoel erődben is forgatnak.

Málta egyedülálló létesítményeinek használata mellett az Apple TV-sorozat ötletgazdái, David Goyer író és Michael Malone producer egy interjúban elmondták, hogy a sziget valójában vízi világként fog megjelenni az Alapítvány univerzumában.

„Málta mindig része volt a tervnek. Van vízi bolygónk, Máltán pedig óriási víztartályok állnak rendelkezésre – a világon nem sok ilyen van.” – mondta Goyer.”

A sorozat egyik fő motívuma sok vízi jelenettel kapcsolatos, és mindig Máltára gondoltunk, mint elsődleges forgatási helyszínünk” – tette hozzá Malone.

Csakúgy, mint a legtöbb produkció esetében 2020-ban, az Alapítvány forgatását a koronavírus-járvány következtében számos hónapra le kellett állítani.

A példátlan körülmények azonban azt eredményezték, hogy Málta végül nagyobb szerepet kapott a sorozat megalkotásában.

“Úgy döntöttünk, hogy kibővítjük Málta szerepét, és az itt található további helyszínek bevonásával egy másik Alapítvány világot is Máltán keltünk életre” – mondta Goyer.