Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.01.25
Az állatvédők diadala? A francia Asterix vidámpark hétfőn bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat.

Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció.

A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.

Fotó: sebastian_photos/Pixabay

A delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban – mondta el a La Parisien napilapnak nyilatkozva a park igazgatója, Nicolas Kremer.

A döntést tulajdonképpen már három éve meghozták, de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését.

Fotó: Gerhard G./Pixabay

A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. Az elszállításukra a következő hetekben kerül sor.

A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szórakoztatására. Az új programot jövőre szeretnék bemutatni.