Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.12.14

A Margitszigeti Színház a 2021-es nyári színházi szezonra szóló ajándékkártyával készül az ünnepekre.

A 2021-es évad az évfordulók éve, így mások mellett Verdi, Mozart és Bartók művei csendülnek majd fel a nagyszínpadon – közölte a teátrum.

Fellépnek az állandó partnerek, így a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Operettszínház és a Veszprémi Petőfi Színház művészei. Visszatér a Margitszigetre a Magyar Állami Népi Együttes megünnepelni a 20 éves Naplegendát.

A Duna Művészegyüttes hagyományosan minden évben találkozóra hívja a szomszédokat, valamint a távolabbi kontinensek és nemzetek képviselőit az ikonikus Duna Karneválra, amely 2021-ben immár a 25. lesz. Fellép Pál István Szalonna és Bandája, a Nemzeti Táncszínház pedig a Magyar hősök, csaták és szerelmek produkcióval készül.

Három külföldi sztárvendéggel ünnepelik a Verdi-évfordulót, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral és a Jussen fivérekkel Mozart-estet terveznek, valamint tárgyalnak egy Bartók-est megvalósításáról a Szegedi Kortárs Balettel.

Calixto Bieito rendezésében érkezik Bizet Carmen operája, egyeztetnek a Budapesti Operettszínházzal az új rendezésű Hegedűs a háztetőről.

Magyarországi bemutatóként a Margitszigeten debütál az Addams Family musical, valamint Lévay Szilveszter egyik legkedvesebb musicalje, a Mozart című kosztümös előadás is érkezik Veszprémből.